Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tábortűz felett lehet sütni...

Tábortűz felett lehet sütni boltban kapható fagyasztott pizzát?

Figyelt kérdés
Meg lehet úgy csinálni mint rendes sütőben?

2023. júl. 30. 18:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%
Tábortűz felett nem. A parazsa felett estleg, ha előzőleg kiengedted. De abban sem vagyok biztos. Csak alulról kap hőt, a pizza mep felülről is igényli
2023. júl. 30. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
És régen hogyan sütötték a pizzát konyhai sütő helyett? Ott hogyan oldották meg?
2023. júl. 30. 19:54
 3/11 anonim ***** válasza:
90%

2


Régen a falvakban majd minden háznál volt kemence..Mondjuk olasz pizzát ugyan szerintem régen nem nagyon sütöttek magyarhonban de kenyeret,langallót azt igen..Amúgy kövön is sütöttek pizzát..

2023. júl. 30. 20:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
87%
nem
2023. júl. 30. 20:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
25%
#2: Váó.
2023. júl. 30. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Tegyék valamit fölé, ami a hőt rátereli, de lehetőleg ne zárd le teljesen fedővel, mert a nedvességnek is jó, ha távozni tud.
2023. júl. 30. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

2. A pizza nem magyar étel. Lehet szenilis vagyok, meg az elszigeteltség is közrejátszott, de pizza létezéséről gyerekként nem is hallottam. Talán a 80-as évekbetől csak.

Viszont az édestestvére a kenyérlángos sokfelé készült.

De mi az, hogy sütő nélkül?

Sparhelt minden konyhában volt. Gáztűzhely is talán a 60-as évektől.

Sütő minden háztartásban volt.

2023. júl. 30. 22:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
68%
Rá kell tenni valami szilárd lapra, különben amikor már kiengedett de még nem sült meg (azaz nyers tészta állaga van) lefolyik az egész bele a parázsba.
2023. júl. 30. 23:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
76%

Valami ilyen lapos kenyétfélét viszonylag könyyű, mert feltapasztod egy felforrósított kőre vagy fém lapra, aztán átsül és kész. Ilyet egy csomó bushcraftos ember csinál, viszonylag egyszerűen.

[link]


Ilyet nagyon sok kultúra készít, Afrikától Indián át Dél Amerikáig, ezt nem (csak) az olaszok ősei találták ki.

Pl van ez a falra tapasztós technika

[link]



[link]


A pizza feltéteitől lesz pizza, amikkel viszont nehezebb bírni, kevésbé sül át stb.

Pont ezért pl az ősibb pizza amit pl Pomeiiben ettek, később kapott feltéteket, mint pl a mi lángosunk (csak nem olajban sütve).

[link]



És nem, dehogy volt minden háznál kenyérsütésre alkalmas kemence. Volt egy pék, akihez elvitték az asszonyok heti egyszer a kenyereiket, aztán x óra múlva mentek érte.

Vagy pedig falunkánt volt egy kommunális hely, ahova összejártak sütni. Egy kemence felfűtése nem olcsó mulatság, még ha heti 7-10 kilót süt is valaki, nem éri meg. Pláne úgy, hogy az erdő nem a parasztoké, nem volt csak úgy tüzifa.


De ja, egy ilyen öntöttvas serpenyőben megoldható a modern pizza is

[link]

2023. júl. 31. 00:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
40%

Kieg, ez az öntöttvas cucc tulajdonképp egy bogrács+fedő,amiben belül van egy tálca, lábakon hogy ne kapjon oda.


Egy ilyen lábas seepenyő-polcot szerintem egy random tepsiből egy kézifűrész, reszelő és harapofogó segítségével tudsz hajlítani.


A pizza nyilván max akkoa lesz mint a bogrács belül, de megoldható

2023. júl. 31. 00:20
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!