tésztához:
50 dkg liszt
10 dkg cukor
1 tojás
2 tojássárgája
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
1 kis pohár tejföl
25 dkg vaj
Töltelékhez:
2,5 kg savanykás alma
fél citrom leve
ízlés szerint cukor és fahéj
1 tojás a kenéshez
Az almákat hámozd meg, magozd ki, majd reszeld le. Locsold meg a citromlével, ízlés szetint ízesítsd és rakd félre.
Egy tálba morzsold össze a vajat, lisztet, vaníliás cukrot, cukrot. Add hozzá a többi hozzávalót és gyúrd össze jól. Ha kész, 2 részre osztod és lisztezett deszkán kinyújtod. Az egyiket tedd a vajjal kikent tepsi aljára és oszlasd el rajta a kinyomkodott almát. A tetejére mehet a másik lap. Böködd meg a tetejét villával, kend le tojással és mehet a sütőbe. 170 °C-on 25-30 percig kell sütni
2-es: te miért nem válaszolsz értelmesen, mint minden normális ember???
Kérdezö: az elsö receptje tökéletes, én is így készítem, nyugodtan próbáld ki.
Bebepiskóta, annuskám, anzsy konyhája, limara
Ha ezen nevek bármelyikét látod receptek mellett, azok biztosan jól fognak sikerülni
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!