Dobozos lencse vagy igazi?
Nagy lencse imado lettem a hetekben. Mindig dobozos lencset veszek. Leveseket, fozeleket csinalok belole.
Viszont azon gondolkozom epp egeszseges e dobozbol..? A borsot pl fagyasztva veszem es a tobbi zoldseget sem konzervesen..
Vegyek inkabb igazi lencset?
Miert ne lenne egészséges a dobozbol? Simán csak még van főzve.
Amúgy a sima lencse nem fő meg 15 perc alatt, nem véletlenül kell áztatni....
Nem tudom mit értesz "dobozos" lencse alatt, talán a konzervet?...még soha nem vettem ilyet.
Csak "rendes" lencsét veszek, amit soha nem áztatgatok, csak alaposan megmosok, mert valóban forrástól számítva 15-20 perc alatt készre fő.
A főzési idő miatt NEM KELL áztatni a lencsét, mert valóban hamar megfől.
Azoknak érdemes áztatni, akik puffadásra hajlamosak, mert a száraz hüvelyesekben található oligoszacharidok a felelősek a fogyasztásukat követő puffadásért. Az áztatás hívei szerint ez mérsékelhető, ha egy éjszakán át vízben pihentetjük a bab- és lencseféléket.
De a valóságban akit fingat, azt áztatás után is fingatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!