20 fős vendégségnél mennyi étellel készüljek?
Hidegtálat készítek:
-Franciasaláta
-Kaszinótojás
-Szendvicsek
-Sonkatekercs
-Töltött dagadó
-Kolbásszal töltött karaj
-Sült csirke comb
-Torta
Mennyi hús, tojás, kenyér stb kellene, elég két torta?
Köszönöm a válaszokat!
Hát, azon is múlik, hogy mennyire nagyétkű a társaság :=). Én mindenesetre inkább többet szoktam készíteni, minthogy kevés legyen, ha marad, legfeljebb a köv.napra megvan a kaja. De a tapasztalatom szerint ilyenkor mindenki zabál mintha hetek óta először látna rendes ételt :=)
Franciasaláta: 3 kg mirelit fr.saláta zöldségalapból. Kell alá kb. 1,5 kg majonéz (3 flakon) és 2-3 doboz nagy tejföl + só, bors, mustár, 2-3 szem fanyar alma, stb. ízlés szerint
Kaszinótojás: 30 db tojásból
Sonkatekercs: 40 db
Kolbásszal töltött karaj: 2,5-3 kg karajból
Töltött dagadót nem készítenék, mert nehéz vékonyan szeletelni. Helyette talán inkább egy egybesült fasírtot ajánlok (esetleg stefániát? Tudod, egész főtt tojásokat dugsz a közepébe és úgy sütöd meg), azt szépen lehet szeletelni és nagyon finom is.
Sült csirkecomb: 20-25 db felsőcomb
Torta: 2 db normál méretű torta elvileg elég, de pl. a kisfiam születésnapján 16 vendég gyereknek (8 évesek) 2 db nagy, szögletes tortát sütöttem kb.30x40-es tepsiben (10-10 tojásból) és összesen 2 szelet maradt :=)
Szendvicsek: 3 db Erzsébet kenyér szendvicsnek, plusz 4 Erzsébet kenyér a hidegtál mellé, szeletelni (ami kenyér megmarad, le tudod fagyasztani, nem lesz semmi baja).
akkor ne készülődj sokat és ne csinálj ennyi kaját
fűszerezz be 15 csirkecombot, vágd őket ketté alsó/felsőre - másnap sütőben fólia alatt egy nagy tepsiben megsütöd
franciasaláta, nem nagy meló, ahogy az előző írta min 3 kg zöldség
töltött tojás, sonkatekercs nem nagy meló, ha gyorsan megcsinálod a tölteléket a tekercshez
szendvicseket ne csinálj, kirakod a kétfajta szeletelten vásárolt kenyeret 2-3 kosárba, mellé raksz egy tálat a felvágottakkal és a sajtokkal ( szintén szeletelve vedd), + csinálsz v veszel 2-3 féle szendvicskrémet és kis tálkákba melléteszed villát és kést mellékelsz + vágsz uborkát karikára, meg paradicsomot, paprikát, szintén mellé teszed
tésztasaláta: előző este ,megfőzöd a tésztát, a franciasalátához kevert szószt ráteszed erre is + keversz bele friss zöldségeket
én rendelnék tortát a helyedben vagy valami nagyon egyszerűt csinálnék pl 3 gyümölcsös, sütés nélküli joghurt vagy túrótortát
kenyérből 20 főre 6-8 kg.ot számolj, ha megmarad, akkor berakod a mélyhűtőbe ;)
07:00 vagyok. Ahogy írtam, ilyenkor a legtöbben úgy falnak, mintha hetek óta nem laktak volna jól. Én pl. közepes étkű vagyok, de simán meg tudok enni 1 kaszinótojást 2-3 evőkanál franciasalátával, 2 sonkatekercset, 1 csirke felsőcombot és két szelet húst. Még különösebben meg sem ráz :=). A férjem ennél többet is simán megeszik, főleg, ha közben jóízűen beszélgetünk a barátokkal.
Tudom, hogy így leírva soknak hangzik, de hidd el, hogy 20 főre kell ennyi. Inkább maradjon, minthogy az üres tálakat nézegessék a vendégek, te pedig szégyenben maradj.
Ha olcsóbban szeretnéd megúszni, érdemesebb egy komplett menüt összeállítanod (pl. gazdag húsleves, sült csirkecombok + sült sertéscomb vegyes körettel (rizibizi, petrezselymes krumpli), saláta és utána a torta. Ebből szinte mindent meg tudsz előre főzni/sütni és még olcsóbb is, mint a hidegtálas cirkusz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!