Mi a kedvenc gyorsrecepted?
3 éve vagyok home office-ban, és már meguntam minden gyorsan elkészíthető ételemet.
Leírod, Te mit szoktál főzni, ha 20-30 perced van maximum? Köszi :)
Paradicsomos gnochhi csirkemellel.De pici tejszínt is szoktam hozzáadni.Hagymán lepirítom a csirkemellet mehet rá a konzerv kocka paradicsom+tejszín meg a gnochhi. Bazsslikom,oreganó,bors,só,pici vukor
5 perc után kész
Felkockázott csirkét serpenyőben, valamilyen mártással és körettel.
Tejszínes-gombás tésztát.
Borsófőzeléket mirelit hússal vagy halrudacskákkal, főtt tojással.
#3 ez 15 perc alatt kész van ,a másik 15 perc alatt elő tudsz készülni.
Ennyi erővel a bevásárlást is beleszámolhatnád.
Gyakorlatilag 1-2 személyre gyorsan össze lehet állítani leveseket, főzelékeket, tésztákat, vagy a sütőben sütni csirkecombokat, szeletelt húsokat.
De tessék:
- zöldborsó főzelék sült virslivel
- csirkemáj főtt krumplival
- sült csirkecomb/mell, vajon párolt/sütött gombával
- csirke/sertés/zöldborsó pörkölt tésztával
- paprikás krumpli
- lecsó rizzsel/tarhonyával/tojással
- tészták szószokkal
- sült hal
- rakott krumpli
- ...stb.
Igaza van a 3#-nak, én is utálom amikor 15-30 percesnek írják a receptet, de csak az előkészület annyi...🤨
Saját tapasztalat alapján egy rendkívül gyors receptem van. Legutóbb egy nem várt vendégnek készítettem, aki csak fél órára ugrott be.
Kivettem a csirkemellet a fagyasztóból, úgy ahogy volt, felkockáztam. (Nem volt idő kiolvasztani se.) Pici olajon megfuttattam, és amíg fehéredett előkészítettem a zöldségeket: lila hagymát, kápia paprikát, uborkát, paradicsomot vágtam apró kockákra.
Közben már majdnem kész lett a hús, amit ezután felöntöttem tejszínnel és megszórtam curry porral. Mással nem fűszereztem.
Összeforraltam és kész.
Tortilla lapra kanalaztam a húsból, rápakoltam a zöldségekből is, majd a hús szaftjával leöntöttem. Felcsavartam a tortillát, az alját körbetekertem alufóliával, és tányérra helyeztem. Mégegyet ugyanígy, és ez két személyre 20 perc alatt elkészült mindennel együtt.
Felteszek egy adag rizst főzni. Utána fogok egy üveg szárított paradicsomot, az olajából teszek a seprenyőbe, megpirítom rajta a csíkokra vágott csirkemellet (amit előtte csak sózok és borsozok) és a szárított paradicsomot. Amikor már majdnem kész a csirke, hozzáadok 1-2 evőkanál tejfölt, elkeverem, megrotyogtatom, ha kell utólag ízesítem. Mire kész a rizs, ez is elkészül.
Mindenféle egyszerű tésztaétel is kész van ennyi idő alatt. Visszatérő kedvencem a koktélparadicsom + tonhalkonzerv + fokhagyma + parmezán kombó, vagy a másik kedvenc ugyanez csak tonhal helyett fagyasztott garnélával.
Nekem ez a kedvenc receptem. Elég gyors, és nem is túl bonyolult.
Hozzávalók:
500g krumpli,
1-1,5l minőségi fehérbor.
Felteszek főni kockára vágott krumplit, felbontok egy üveg bort, töltök egy kicsit abból a félédes muskotályból. Beleszagolok a pohárba, illata nagyanyám gyümölcsöskertjére emlékeztet. Belekortyolok, zamata egyedülálló. Első pohár után jöhet a következő, majd még egy, és egy utolsó az utolsó utáni előtt, aztán leszrom a krumplit, elzárom a gázt, amíg még érzem, hogy képes vagyok rá, leülök a tv elé, és bontok még egy üveggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!