Sosem szép színű nekem a meggy-szilva levesem. Ezért szoktam bele tenni főzés közben pár csepp piros ételfestéket. Ez bűn?
Bűnnek nem bűn, de szerintem felesleges. Nem tudom, ki hogy van vele, de engem pl. az ételek íze jobban érdekel, mint a színük. Elárulom, hogy az én meggylevesem is halvány színű szokott lenni a habarás miatt.
Meg azért a legtöbb ételfesték mégiscsak mesterséges, és ha nem is okoz feltétlenül rákot, de allergiát pl. kiválthat, úgyhogy én csínján bánnék az ilyesmivel csupán egy esztétikai probléma miatt.
Ha nagyon zavar, hogy nem elég sötét a színe, próbálj meg némi tömény céklalevet hozzáönteni, vagy valami más természetes növényi színezéket.
Hát nem tudom más hogy van vele, de az én meggy, illetve szilvaleveseim ilyen színűek (1-2 árnyalattal kicsit sötétebbek)
és a fenét nem érdekli.
A fűszereket - szegfűszeg, fahéj, stb. - szoktam főzni cukros vízben, míg intenzív íze nem lesz, és az utolsó 5 perben teszem bele a gyümölcsöt, hogy ne főjön szét. Tejföllel, vagy tejszínnel habarom.
Nálam csak a paradicsomleves a piros.
5-ös: nekem nem nyilik meg a link.
Kérdezö: ha a kész levesbe tálalás elött kevés citromlét teszel, akkor élénk színt kap, nem kell hozzá ételfesték. De az sem gond, ha néha azt használsz, csak ne gyakran fogyassz ilyet.
#7
Sajnálom, nem tudom mi lehet a gond!
Esetleg keress rá a Dulux "Szatén köntös" színre.
(5-ös voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!