Tegnap lejárt a csomagolt fél kilós túróm. Szerintetek felhasználhatom?
Figyelt kérdés
2010. szept. 21. 14:47
1/10 anonim válasza:
Kóstold meg,ha jó még akkor persze. De szerintem még semmi baja.
3/10 anonim válasza:
ha nincs szaga, nyugodtan használd fel. a szav.idők túlbiztosítottak, ugyanakkor egy rosszul tárolt termék szav.időn belül is megmurranhat.
üdv-tejes-
4/10 anonim válasza:
Kóstold meg, de elvileg a lejárati időt minden ételnél úgy kell meghatározni, hogy a tényleges megromlásig még bőven legyen idő utána is hátra a biztonság kedvéért, szóval egy nap nem hiszem, hogy számítana.
5/10 anonim válasza:
Miután valaminek lejár a szavatossága még 2-3 napig simán ehető.
6/10 anonim válasza:
Azért az utolsó így nem igaz. Attól függ, hogy mennyire hosszú lejáratú a termék. Ha alapból egy-két nap a szavatossága a gyártáshoz képest, akkor a lejárat után három nappal már nem hiszem. De ha mondjuk évekig jó, akkor akár egy hónappal a lejárat után is nyugodtan megeheted.
7/10 anonim válasza:
Rendszeresen esszük meg az akár 1 hónapja lejárt joghurtot is, ha épp senkinek sem kell és ott áll a hűtőben. Semmi baja, és sose voltunk tőle betegek. Sőt, beteges fajták se vagyunk. 3 évente 1x ha vagyunk betegek, az is torokgyulladás.
1 nap semmit nem számít...
8/10 anonim válasza:
Én minden ilyesmit megeszek ,hátha meghajt,merthogy állandóan szorulásom van.
9/10 anonim válasza:
Nekem péntek óta ételmérgezésem van, igaz, nem túrótól. A helyedben inkább kidobnám. Az egész nem ér annyit. Ma van az első nap, hogy nem rohangálok fél óránként a wc-re, viszont olyan gyenge vagyok, hogy a dokiig nem tudok elmenni gyalog (kb. 5 perc a rendelő) a táppénzes papíromért.
10/10 anonim válasza:
Jaj, 1 napja lejárt még nem romlott!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!