Kaptam egy nagy csomó friss kaprot, mit készíthetnék még belőle?
Szárítani, fagyasztani nem szeretném. Frissen használnám fel. Amit eddig készítettem:
Kapros tökfőzelék
Kapros lepény
Kovászos uborka
Hal-szoljanka (német halászlé)
Salátákba szórtam
Pizzára tettem
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Tudom, írtad, hogy fagyasztani, szárítani nem akarod.
Én csak leírom a tapasztalatomat: Fagyasztottam egyszer kaprot, soha többet. 3 zacskóba tettem, mégis kapor illata volt mindennek a fagyóban:(
Viszont a szárítást jól tűri, és meg is őrzi az illó olajakat. Egyszer nekem is rengeteg volt, szárítottam, aztán ment a fűszeres kisüvegbe, olyan finom kaprom nem volt télen, a bolti zacsis meg sem közelítette.
Amúgy szoktam csirkemellből olyant (amikor friss kapor van), hogy csíkokra vágom a csirkemellet, és készítek belőle egy tejszínes-fokhagymás-kapros tokányt, párolt rizzsel finom. Jó nyári ízű kaja.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kapormártás valamilyen halhoz, esetleg csirkéhez.
Meg a kovászos uborka az "fogyóeszköz",:) azt is csinálhatsz még.
Meg itt egy link is, sok kapros receptet találsz:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
2-es: az nem a kapor hibája, ha nem rendesen volt becsomagolva! Elöször is csak új fagyasztószacskóba szabad tenni (más zacskó, vagy újrahasznosított nem jó), másrészt vagy dupla zacskóba kell tenni, vagy - szerinte ez a jobb - a zacskót alufóliába betekerni több rétegben.
Viszont ami elönye, a kapor íze/aromája tökéletesen megmarad, az étel olyn vele, mint ha frissen szedettel készítetted volna. A szárított még csak nem is közelít ehhez.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!