Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kaptam egy nagy csomó friss...

Kaptam egy nagy csomó friss kaprot, mit készíthetnék még belőle?

Figyelt kérdés

Szárítani, fagyasztani nem szeretném. Frissen használnám fel. Amit eddig készítettem:

Kapros tökfőzelék

Kapros lepény

Kovászos uborka

Hal-szoljanka (német halászlé)

Salátákba szórtam

Pizzára tettem



2022. jún. 20. 11:24
 1/5 anonim ***** válasza:
72%
Nálam megy vajaskenyérre, rántottába, szoktam vele kapros-tojasos tésztát készíteni, illetve tejföllel és egy kis majonézzel krumplisalatat
2022. jún. 20. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
43%

Tudom, írtad, hogy fagyasztani, szárítani nem akarod.

Én csak leírom a tapasztalatomat: Fagyasztottam egyszer kaprot, soha többet. 3 zacskóba tettem, mégis kapor illata volt mindennek a fagyóban:(

Viszont a szárítást jól tűri, és meg is őrzi az illó olajakat. Egyszer nekem is rengeteg volt, szárítottam, aztán ment a fűszeres kisüvegbe, olyan finom kaprom nem volt télen, a bolti zacsis meg sem közelítette.

Amúgy szoktam csirkemellből olyant (amikor friss kapor van), hogy csíkokra vágom a csirkemellet, és készítek belőle egy tejszínes-fokhagymás-kapros tokányt, párolt rizzsel finom. Jó nyári ízű kaja.

2022. jún. 20. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
81%

Kapormártás valamilyen halhoz, esetleg csirkéhez.

Meg a kovászos uborka az "fogyóeszköz",:) azt is csinálhatsz még.

Meg itt egy link is, sok kapros receptet találsz:

[link]

2022. jún. 20. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
55%

2-es: az nem a kapor hibája, ha nem rendesen volt becsomagolva! Elöször is csak új fagyasztószacskóba szabad tenni (más zacskó, vagy újrahasznosított nem jó), másrészt vagy dupla zacskóba kell tenni, vagy - szerinte ez a jobb - a zacskót alufóliába betekerni több rétegben.

Viszont ami elönye, a kapor íze/aromája tökéletesen megmarad, az étel olyn vele, mint ha frissen szedettel készítetted volna. A szárított még csak nem is közelít ehhez.

2022. jún. 20. 20:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
70%
#3: Kaprot csavaros üvegben fagyasztani - tökéletes, nem 'szagos' és nem reped szét, mert nincs rajta folyadék. Utána a fagyos cuccot hegyes késsel megkapirgálni és annyi jön le belőle, amennyit szeretnél.:)
2022. jún. 22. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!