Hogy növeljem a sütés recept hozzávalókat nagyobb tálhoz?
Mindenképpen annyiszorosra növeld minden hozzávaló mennyiségét, amennyiszer több a nagyobb edény térfogata.
Dupla akkora esetében mindent duplázz meg.
Milyen alakú a tál? A térfogatát ki tudod számolni?
Ha kör alakú, és a nagyobb tál átmérője 2x akkora, akkor nem kétszer annyi kell, hanem jóval több.
Ha tepsiről van szó pl 20x30 cm és neked 20x50 van akkor a legegyszerubb ha teszel bele par reteg csikra hajtott alufoliat a 30 centihez es a maradek reszt hasznalod. Ugyanezt kerek talnal nehezbb megcsinalni, nem annyira marad a helyen.
Kerek/hengeres talnal pedig jon a matek. A terulet sugár*sugár*3.15. A térfogat terulet*magassag. Ha ugyanolyan magasat szeretnel akkor megnezed mekkorahoz van a recept. Megnezed mekkora a te talad. Es aranyositod.
Meg egy verzio ha nwm hengeres a tál ha kiszamolod a recept talja hany kobcenti es lemered menyi viz fer a tiedben es azokat aranyositod
hát a kis tál méretével nem voltam eddig tisztában, amit néztem receptet egy kisebb tálka szerű dologhoz volt megadva, és én tepsihez akartam, mérete:
14.6 * 8.2 * 5 = 598 cm^3
30g liszt
20g kakaópór
2 tojás
45g cukor
20g olaj
tepsi méret:
38 * 22 * 6.5 = 5434 cm^3
igazából ez egy sima piskóta dolognak tűnik, kb mint egy vizes piskóta, de annyira nagyobb tepsibe csinálni, majdnem 10szerese, gondolom megtízszerezni meg hülyeség, főleg hogy a magassága nem nagyon tér el, meg hát 20 db tojással :D
úgy hogy inkább most nézek ehhez a vizes piskótához receptet de sehol nem látok méretet hogy az adott recept mekkora méretre van
8: linkeld már lécci a receptet...
A 3 dkg liszthez rengetegnek tűnik a 2 dkg kakaó...
Ez valami bögrés mikrós recept?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!