Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a lótúrót főzzek, már?...

Mi a lótúrót főzzek, már? Megőrülök!

Figyelt kérdés
Laktózérzékeny vagyok és bélgyulladásom van.Szóval nem ehetek zsírósat,se nehéz kajákat.Totál kivagyok már,hogy csak natúr hússzeleteket csinálok,vagy bolognait...és levest.Unom már és persze fogyok is!170cm vagyok és 49kg.Persze ezektől a kajáktól mit várjak.Hiányoznak a pörköltek,a csülök....na mindegy.A resztelt máj krumplival is zsírós,mi?:-(...Segítsetek már mit tudok még enni?
2010. szept. 17. 21:01
 1/9 anonim ***** válasza:
Csinálj rizottót-ebbe tehetsz májat is, vagy lecsót (minálunk csak paprika+paradicsom+tojás és kenyérrel esszük), vagy most van a szezonja a sütőtöknek, megsütőd sütőben, és annyit eszel belőle amennyi beléd fér :) Főzeléket is csinálhtasz, van, hogy egy rész zöldséget kivesznek belőle, és azt összeturmixolják, azzal sűrítik be, vagy főtt krumplit turmixolsz belé, mellé pedig lehet főtt virsli (?)
2010. szept. 17. 21:13
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok: persze ezek csak tippek voltak, neked kell tudni, hogy mit szabad, mit nem :) Eszembe jutott még egy kaja: krumplit megfőzöd héjában, aztán meghámozod, karikára vágod, majd tortaformába teszed, itt-ott megszórod karikára vágott hagymával meg rozmaringgal (!!) Ezek után csak sütőben szépen összepirítod (a rozmaring nagyon finom ízt ad neki). Ha még eszembe jut valami, akkor írok :)
2010. szept. 17. 21:16
 3/9 A kérdező kommentje:
Hűűű a rizotto jó:-))!De hogy kel csinálni?:-(....hússal
2010. szept. 17. 21:36
 4/9 anonim ***** válasza:

Mivel nálad ez állandó probléma lehet, szerintem érdemes lenne beruháznod.

Nemrég vettünk egy Tefal Actifry olajsütőt, egy kanál olajjal süt. Épp csak annyi olaj kerül a kajára, amennyivel meg szoktam kenni (ecsettel) a húst. A sült csirkéhez egyáltalán nem kellett plusz olaj, a rántottakat (cukkini, máj, hal) tényleg csak megkentem panírozás után. A bundás kenyeret olaj nélkül süti, a fasírtot is. A sült krumplira 1 kanál olajat öntöttünk, és isteni finom lett. Nem olyan, mint a mekis, de állati fincsi.

Nem olcsó a kütyü, a legolcsóbb helyeken 37 ezer körül van, de nem bántam meg, hogy rászántuk magunkat. Sokat gondolkoztam, ér-e ennyit.

Ezen kívül már régebb óta van egy ételpárolóm, abban csak zöldségeket szoktam párolni, minden nagyon finom benne, és se fűszerezni, se sózni nem kell, mégis jó íze van.

2010. szept. 17. 21:40
 5/9 anonim ***** válasza:

a neten nincsenek laktózérzékeny menük, receptek?

írd be a gogliba hátha.

2010. szept. 17. 21:40
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi a tippet megnézem,mert itthon csak tefalt használok,és megtehetem hogy megvegyem azt is amit írsz:-)!Utolsó:nem igazán vannak olyan receptek,és ha van is(mert ilyen szakácskönyvem van)akkor sem jó mind,mivel még a bélgyulladást is figyelembe kell vennem.Ha esetleg egy receptet tudsz,inkább azt oszd meg velem(azzal lehet még segítenél is).
2010. szept. 17. 21:51
 7/9 anonim ***** válasza:

nézd csak, mit találtam! Remélem, ezek közül találsz valami fogadra valót!

[link]

2010. szept. 18. 07:31
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia! Lecsós sztrapacska? Rakott zöldbab? Kínai zöldséges-csirkés tészta? Töltött tök? Mézes csirkemell? Sárgarépabundában sült karaj karfiollal? Pácolt sertéscsík párolt zöldségekkel? Sonkával töltött karfiol? Töltött paradicsom? Zöldséges tokány? Zöldségpástétom? Vitaminfelfújt? Paradicsomos padlizsán?

Ilyenekre gondoltál már? Ha érdekel pár recept szívesen megírom neked.:)

2010. szept. 18. 08:31
 9/9 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Bundázott zödségeket is lehet, csak ne olajban süsd, hanem kikened egy kevés olajjal a tespit, belepakolod a bundázott zöldségeket, aztán egy kevés olajjal megkenegeted a tetejét is, és mehet a sütőbe :) Így nem fog tocsogni az olajban. Mi évek óta így csináljuk a bundás húst is :)
2010. szept. 18. 09:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!