Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől marad jó állagú a...

Mitől marad jó állagú a túrótöltelék?

Figyelt kérdés
Mihelyst hozzáadom a cukrot, elkezd folyósodni. (Igen, a rögös túró is.) Sütés közben pedig átáztatja a tésztát, legyen szó akár leveles tésztáról, kelt tésztáról vagy linzer tésztáról. Próbáltam már lekenni az alsó lapot felvert tojásfehérjével, grízt szórni a tésztára és grízt keverni a túróba, egyik se vált be.
2022. máj. 7. 16:03
 1/5 anonim ***** válasza:
91%

Én zsemlemorzsát használok, szerintem a gríz elnehezíti a tölteléket. Lazítani lehet, ha a tojást kettészeded, a sárgája mehet bele, a fehérjét meg kemény habbá verés után.

Az elkerülhetetlen, hogy folyós legyen, hogy a végeredmény sütés után szaftos töltelék legyen. Lehet, hogy a hőfok nem jó, ha elázik a tésztád.

2022. máj. 7. 16:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Magas hőfokon kell sütni?
2022. máj. 7. 16:41
 3/5 anonim ***** válasza:
69%

Amit jó ha tudsz és ez kémia : a cukor a ludas, attól folyósodik el a túró, a tejföl.


Amit tehetsz, hogy krvesrbb cukor esetleg plusz édesítő.


És ekkor ha raksz diszkréten bele buzadarát ataz grizt, nagyon jó lesz, szinte észre sem venni hogy van benne dara.

2022. máj. 7. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
62%
A cukor olvad...
2022. máj. 7. 16:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Vagy oldódik, a lényegen nem változtat.
2022. máj. 7. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!