Írnátok jó szósz recepteket tésztára?










Szia! Az én paradicsomszószom:
kell hozzá 2 konzerv hámozott paradicsom, bazsalikom, oregánó, fehér bors, só, petrezselyemzöld.
Kevés olajra ráöntjük a paradicsomkonzervet, zöldfűszerekkel ízesítjük és végül a megfőtt tésztával összeforgatjuk az egészet.





10 deka angolszalonnát kockázol, megpirítasz. Rá 2 gerezd fokagyma, ha megsült (ne égjen meg), 2 deci tejszín, 1 marék bazsalikomlevél (mindenképpen friss!) apírítva. Felforralod és kész. Sózni csak forrás után szabad, de előtte meg kell kóstolni, mert a szalonna elég sós szokott lenni, én soha nem is sózom külön. Kevés frissen őrölt bors is mehet bele.
Összekevered az egészet fél csomag spagettivel, és tükörtojással tálalod.
Tejszínes gomba:
hagymát pirítasz, nagyon apróra vágott gombát ráteszel (fél kg), ha puha, 3 dl tejszínből és 1 evőkanál lisztből habarást csinálsz, felforralod, besűrűsödik, sózod. Ezt is csak utólag szabad sózni, mert a tejszínt forrás előtt minig sótlannak érzi az ember, forrás után meg már nem. Érdekes.
Egyszerű sajtszósz:
2 dl tejszínben felolvasztasz kockákra vágott gorgonzola sajtot. Kevés bors, ha kell, só, én nem szoktam külön sózni. Ezt penészes sajt, elég büdös is, de a tészta nagyon finom vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!