Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A nyáron tanulok főzni ,...

Katus2378 kérdése:

A nyáron tanulok főzni , mivel kezdjek?

Figyelt kérdés

Szép napot mindenkinek!

Szóval anya a nyáron tanít főzni , sütni , először is főzni.

Mivel kezdjek?

Leves?

Főétel?

Mi a legkönnyebb?

Várom a válaszokat , előre is köszi!

:)



#főzés #sütés #Tanulok főzni
2022. febr. 27. 10:52
 1/8 anonim ***** válasza:
95%
Ha anyukád tanít akkor szerintem azt is tudni fogja hogy melyik étel elkészítését a legkönnyebb megtanulni. Majd így haladtok az egyre bonyolultabbak felé.
2022. febr. 27. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
87%

Alapokkal.

Tanuld meg mi a pörkölt alap, mi a habarás, mi a rántás stb...

Ha az alapok megvannak, utána gyerekjáték az egész.

2022. febr. 27. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

1-nél a pont! :)


És persze attól is függ, hogy milyenek a gasztronómiai szokásaitok...

Pl. hogy abszolút magyarosan főztök (rántotthús-pörkölt-töltöttkáposzta szentháromság :-D), vagy pedig nyitottak vagytok mindenféle egyéb, nemzetközi kajákra is...


Mindazonáltal tényleg érdemes az alapokat megtanulni, amit a 2-es is ír.

2022. febr. 27. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
84%
Bármivel. Alap, hétköznapi ételekkel. Anyukád biztos ezt is tudni fogja, és nem macaronnal vagy pho levessel kezdi a tanítást.
2022. febr. 27. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem a sütéssel :-) Ha egyszerűt akarsz. Van egy csomó süti, aminél csak összekeversz mindent, tepsibe öntöd, sütőbe teszed. Gyerekek is meg tudják csinálni részletes leírás alapján.


Amúgy a sütés-főzés nagyját simán a recept alapján meg lehet csinálni. Pár szakkifejezés van, meg pl. nekem a rántás volt sokáig probléma, hogy mennyire legyen barna, ilyesmiket érdemes egy embertől tanulni, nem könyvből.

2022. febr. 27. 13:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
77%
Ja meg az ízlés szerint fűszerezzük a másik kedvencem. Sose tudtam, hogy akkor most úgy kb mennyi só kéne bele.
2022. febr. 27. 13:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

6: kezdőként nekem is kihullott a hajam az olyan receptbeli leírásokra, hogy "annyi lisztet, amennyit felvesz", vagy "galuskasűrűségű tésztát csináljunk", stb. stb. ... :-DDDDD


De ahogy az ember már gyakorlott lesz, pontosan tudni fogja, hogy mi ez... Egy kelttésztánál is érezni kell azt az állagot, amikor finom lesz a bukta, vagy aranygaluska... Irányadónak jó a recept, de ahány liszt, annyiféle.... Másképp veszi fel a tejet/vizet, tehát finomhangolni kell az összetevőket.

2022. febr. 27. 13:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Szerintem az lenne a legegyszerűbb, ha olyan ételeket csinálnál amihez kedved van, amire megéhezel. Például hiába csináltok paprikás krumplit, mert bár lehet hogy egyszerű, de talán sosem csinálnád magadtól.

Ha anyukád ott lesz veled, akkor úgyis tud segíteni, és szerintem nincsenek olyan nagy különbségek az egyes ételek nehézségei fokai között. Ha egy átlagosan nehéz étellel kezdesz akkor nem fog majd annyira "rosszul esni" egy nehezebb étel, ellenben egy könnyebbet pedig már egyedül is meg tudsz majd csinálni :)

2022. febr. 28. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!