Ráma 80%-os sütőmargarin és a szintén 80%-os "ipari" leveles margarin között mi a különbség?
Csak azért, mert a Rámától csak jó "vizes" sületlen lett a tészta, nem is nagyon emelte meg, sütés közben forrt ki a tésztából a margarin... Nesze neked 80%. Ami szárazabb rész volt, ott volt levél, de az sem volt az igazi. Megfelelő receptet használtam és szépen ki is nyújtottam, alsó-felső sütés, értelemszerűen gőz nélkül, mégsem lett jó. Előmelegített elektromos (!) sütő kb. 220 °C ahogy elő volt írva. Ezt eljátszottam már immár 2x, kezd dühíteni igencsak, mivel azért eléggé macera a házi leveles, de csak kívánja az ember.
Bolti leveles tésztát meg NEM veszek, akkor minek a sütés öröme.
A leveles ún. "húzómargarin" megfelelő lenne a célra, otthoni felhasználás esetén is vagy abban is csalódni fogok...?
Dolgoztam pékségben mint gyakornok, ott bizony sima húzómargarint használtak, egy jó nagy adag tésztához 1 kg-ot kettévágott, bele a tészta közepébe, leütögettük laposra, majd ment a nyújtógépbe.
Olyan magas pogácsák, hasék készültek hogy csak na. Ugyanez az élesztős verzióval is, az is szép leveles lett.
Vajat nem használtak. Ezért kérdem, hogy akkor az ugyanolyan 80%-os Ráma miért nem úgy viselkedik, mint az azonos zsírtartalmú leveles margarin. Csak vizes, nem gyengén és azért...?
Nem mindegy, hogy a maradék 20% micsoda!
De ha vajjal sem müködik nálad a leveles tészta, akkor a sütövel lesz baj
Én csak vajat használok, de ismerősöm azt mondja, hogy ő sütéshez csak a régifajta Liga margarint használja.
Nem szoktam enni a sütijeiből... :)))
Leveles tésztát mindig GÖZÖS sütöben kell sütni!
Meg a Whirlpool is lehet rossz, a hömérsékletet rosszul állítja be
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!