Vadászmártás: hagymát felkockázunk, sárgarépát, fehérrépát, zellert kb 1 cm-es kockákra vágunk, kevés zsiradékon (olaj vagy vaj - nem margarin) elkezdjül pirítani, ha kezd szinesedni, paradicsompürét keverünk bele, és felöntjük vörösborral és mazsolát teszünk bele. Sóval, örölt borssal, bazsalikummal, borókabogyóval és petrezselyemzölddel füszerezzük.
Beletesszük az elösütött húst (eredetileg kecskegida-comb, és legtöbbször pulyka felsöcombot használok), és lassú tüzön pároljuk, amíg a hús megpuhul, néha kevés vizet öntünk hozzá. Ha a hús puha, rövid idöre a sütöbe tesszük, hogy a böre megpiruljon.
A mártásnak jóformán nincs leve, csak nagyon kevés szaft marad alatta.
A mennyiséget tetszés szerint lehet változtatni, én e fej hagymát veszek, 1-1 sárgarépát és fehérrépát, kb ugyanennyi súlyú zellergumót, 1 kávéscsészényi mazsolát, 2-3 evökanál paradiocsmpürét, 1 dl vörösbort - ezt ki is lehet hagyni, helyette vízet használni.
A mártást el lehet készíteni hús nélkül is, másféle sült húsok mellé is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!