Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell fondant csinálni?

Hogyan kell fondant csinálni?

Figyelt kérdés
A lányom szülinapjára tortát sütök és olyan bevonatot szeretnék mint a mignon-on van.
2008. dec. 15. 17:35
 1/2 anonim ***** válasza:
67%

google a barátod...


Fondant (más néven cukormáz)


Elkészítése:

Idő: 20 perc

Hozzávalók: 25 dkg porcukor, 2 dl forró víz, 1 kiskanál citromlé


A cukrot felöntjük 2 dl vízzel, majd gyakran kevergetve felfőzzük. Vigyázzunk, hogy ne ragadjon az edény falához, és ne kristályosodjon meg. Legfontosabb tanácsom, hogy nagyon vigyázzunk az edény és a cukor tisztaságára, semmiféle szennyeződés nem lehet benne, mert különben a

cukorszirup "ledöglik". Mielőtt főni kezdene, hozzáadjuk a citromlevet, és jól összekavarjuk. A szirup sűrűségét úgy állapíthatjuk meg, hogy a szirupból egy keveset az ujjaink közé veszünk, (figyeljünk arra, hogy a szirup nagyon forró!, ki kell egy kicsit hűteni a próba előtt) széthúzzuk, és ha a cukorszál megmarad, akkor jó. Az egész edényt egy nagyobb edényben levő hideg vízbe állítjuk, és addig kavargatjuk, míg kifehéredik. A fondant hígítható rummal, kávéval, vagy más gyümölcslével is. Adhatunk hozzá reszelt csokoládét, kakaót, ételfestékkel pedig bármilyen színre megfesthetjük.

2008. dec. 15. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm.Remélem sikerül!Ez tuti nem fog lefolyni nekem a tortáról?Ugyan úgy megmarad mint a fent említett sütin?
2008. dec. 15. 18:38

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!