Hogyan kell fondant csinálni?
google a barátod...
Fondant (más néven cukormáz)
Elkészítése:
Idő: 20 perc
Hozzávalók: 25 dkg porcukor, 2 dl forró víz, 1 kiskanál citromlé
A cukrot felöntjük 2 dl vízzel, majd gyakran kevergetve felfőzzük. Vigyázzunk, hogy ne ragadjon az edény falához, és ne kristályosodjon meg. Legfontosabb tanácsom, hogy nagyon vigyázzunk az edény és a cukor tisztaságára, semmiféle szennyeződés nem lehet benne, mert különben a
cukorszirup "ledöglik". Mielőtt főni kezdene, hozzáadjuk a citromlevet, és jól összekavarjuk. A szirup sűrűségét úgy állapíthatjuk meg, hogy a szirupból egy keveset az ujjaink közé veszünk, (figyeljünk arra, hogy a szirup nagyon forró!, ki kell egy kicsit hűteni a próba előtt) széthúzzuk, és ha a cukorszál megmarad, akkor jó. Az egész edényt egy nagyobb edényben levő hideg vízbe állítjuk, és addig kavargatjuk, míg kifehéredik. A fondant hígítható rummal, kávéval, vagy más gyümölcslével is. Adhatunk hozzá reszelt csokoládét, kakaót, ételfestékkel pedig bármilyen színre megfesthetjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!