Tényleg jó az ilyen csipesz a főzéshez?
Egyre több szakácst látok ilyen csipesszel, valóban ilyen jó vagy csak divat lenne az egész?
Mennyi olyan ember ír, akinek fogalma sincs a fözésröl meg erröla csipeszröl sem!
Kétlem hogy ezzel bárki szemöldököt, varrógépet vagy hasonlót tudna kezelni, márcsak azért sem, mert több mint 30 cm hosszú.
Viszont húsok meg egyebek sütéséhez kifejezetten hasznos szerszám, ahogy a 4-es által linkelt csipesz is.
10-es vagyok, akkor viccet félretéve:
Húsokhoz pont egy rakás szar, még megfogni is borzasztó kényelmetlen, mert túl vékony. Nincs rajta fogás, elforog az ember kezében, kényelmetlen.
A vékonysága okán a húsokat se lehet vele kíméletesen megfogni, mert egy nagyobb tömegű húst már olyan erővel kell vele fogni, ami teljesen összenyomoríthatja, mert kicsi a felület, amin fog.
Szétnyitni éppen megfelelő nagyságra lehetetlen, igen komoly korlátai vannak, gyakorlatilag néhány centi. Egy húshoz pedig nem lehet vízszintesen hozzáférni, (vagy csak szenvedősen) ha pedig fentről bizonyos szögben próbálok alányúlni, még az a pár centi is elvész, a hasznos nyílása nevetségesen, és használhatatlanul kicsi lesz.
És ha már annyira "mindent is" lehet vele főzni, ne feledkezzünk meg a bő zsiradékban sült dolgokról, vagy lehet akár grillezett étel is, mondjuk egy 1 méter "mélységű" grill rácson.
Utóbbi kettőnél csak bohóckodni lehet egy 30 centis kis pöcökkel, ha éget a faszén, vagy fröcsög a zsír, 10 másodperc próbálkozás után repül a picsába, mert tökéletesen alkalmatlan minden ilyen munkára.
Nem mondom, hogy nincs az a speciális munka, amihez akár még jó is lehet, (bár elég könnyen helyettesíthető) de ez az egész 99%-ban egy szánalmas parasztvakítás.
Kínában nem vesznek ilyen hülyeséget. 2 db fa mindenhez oszt csókolom.
Mi a tubifexhez használtunk ekkora csipeszt :)
Le lettem pontozva, pedig talán az egyetlen olyan választ írtam, ami a kérdésre válaszol.
Ez a csipesz fine dinibghez való. Ott sem nagy méretű és tömegű dolgokhoz. Finom, aprólékos feladatokhoz. Fzűszerek megfigásához, precíz, aprólékos tálaláshoz, díszítéshez.
Na ahhoz pl. jó! :D
"Mennyi olyan ember ír, akinek fogalma sincs a fözésröl "
Hát még mennyi pontozgat, úgy, hogy halvány fingja sincs a főzésről, ugye? :)
Tudom, cultural cange van...
Nem divat a szaktudás. :) Azt jutuberektől kell "megtanulni" 3 videóból. :)
16-os!
Rinyálásról szó sincs, maximum részedről van fölösleges nyekergés!
A "mennyi olyan ember ír"-ra volt egy reakcióm, hogy se a válaszok, se a pontozások nem relevánsak, mindkettőről ordít a dilettantizmus.
Az meg a kutyát se érdekli, hogy te miket tudsz vagy nem tudsz elképzelni, pláne nem, hogy mihez tartod magad. Magánügyed. Vagy volt ilyen kérdés?
én ilyen nagy csipeszből szilikont használok, mert nagyon hasznos, de hiába ha nem tudom teflon serpenyőbe használni
egyébként széll tamás éttermében dolgoztam 3 hónapot és elárulom hogy ott nagyon nem ilyet használt
Panírozásnál nem rossz, nem leszel mocsárkezű.
Serpenyőben a kaját rendezgetni fa csipesz jobb, mert a fém átforrósodik, meg szétkarcolja a teflont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!