Az izomalt tortadíszek ehetőek, vagy csak dekoráció?
Figyelt kérdés
Nagyon sok videóban láttam gyönyörű izomalt díszeket és ki szeretném próbálni, viszont arról sehol sem hallottam, hogy ez lényegében ehető-e, mint egy égetett cukor, vagy csupán dekoráció? Jó lenne tudni, hogy el kell e dugni a gyerekektől :D2022. jan. 10. 00:36
1/7 anonim válasza:
Fogyasztásra alkalmas, viszont nincsen túl nagy élvezeti értéke. Meg lehet enni (a nyalóka összetevői között is megtalálható sokszor), de inkább csak dekoráció.
2/7 anonim válasza:
Ehető. A vásári kakasos nyalóka is abbóo van.
3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! 🙂
2022. jan. 11. 01:34
4/7 anonim válasza:
Mindenképpen eldugandó. Legfőképp a fogak miatt...
5/7 A kérdező kommentje:
Azért szerintem egy kisgyerek tejfogainak semmi baja nem lesz egy_két nyalókától. Furcsa is lenne leszedni a szülinapi tortajarol azzal, hogy sajnálom, de árt a foglalnak, nem eheted meg.
Arra voltam kíváncsi fogyasztható e, de már fentebb megadtam a valaszt🙂
2022. jan. 12. 00:20
6/7 anonim válasza:
Tipikus rossz gondolkodás. De a tejfognak is lesz baja, sőt megszokja és az idő előtt kihullott tejfog miatt kialakuló hibás maradófog-növekedés sokba fog kerülni később.
7/7 A kérdező kommentje:
Nos, sajnálom, nem vagyok fogász, viszont anyukám gyermekkoromban tőlem sem tiltott el egy_két nyalókát nehanapján, pláne nem a születésnapomon, vagy egy vásáron, ahol a fentebb említett izomalt piros kakasos nyalóka volt kapható. Emiatt még nem hullt ki egy ismerősöm foga sem, mert nem egy táskányi edessegrol beszélünk, hanem kicsi tortadíszrol. Ez nem rossz gondolkodás, ez egyszerű tény.
2022. jan. 13. 22:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!