A mézeskalács sütim nagyon kemény lett másnapra.Valamit rosszul csináltam,vagy ilyennek kell lenni?
Én direkt kemenyet sütök. 😁
Roppanós, vekonyat.
Ha puhan szereted, tedd be egy fém dobozba és tegyel mellé par gerezd felvagott almat.
vagy rossz volt a recept
vagy olyan eleve a méezskalács, hogy 3-4 nap alatt zárt dobozban megpuhul
vagy túlsütötted (ha az ember puhán szereti a kekszféleségeket, akkor úgy kell kivenni a sütőből kb 7 perc után, hogy úgy néz ki mintha még nyers lenne - miközben teljesen átsült és pont jó lesz ha szobahőre hűlt)
ha utóbbi az eset, tehát valamiért kiszáradt, akkor a fenti almás trükköt javasol, vagy úgy is működik, ha egy - két szelet kenyeret teszel mellé 1-2 éjszakráa zárt műanyag vagy fém dobozba. ha az sem puhíja meg akkor sajnos menthetetlen :( de akkor azt a színén is látnád mert akkor tényleg égett lenne
Vagy megpuhul, vagy rossz a recept.
Thymmike mézeskalácsát sütöm, neten keress rá, azonnal puha.
Egyszer sikerült olyan keményre csinálnom hogy ehetetlen lett és ki kellett dobni a nagy részét.
Nekünk a puha mézes kalács jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!