Mit tudok tenni ellene hogy ne rekedjen ki?
Sok felé képpen sütöttem már a bejglit. Miért reped ki? Vagy mit kell tenni h ne rekedten ki? Volt hogy kevés ideig kelesztettem, volt hogy 60-80 percig kelesztettem. De mindkét esetben nem hogy kirepedt hanem mint két oldalon , jobb esetben xsak az egyik oldalt kohászat és kifolyt a töltelék. Ezt a receptet sütöm mindig:
Azért reped ki, mert vagy túl vékonyra nyújtod a tésztát, vagy túl nedves a töltelék.
Meg szoktad szurkálni?
érdemes nem csak a tetejét, hanem vízszintesen, közel az aljához is keresztben átszurkálni, hogy a pára kijöhessen.
Amúgy szerintem az a legfinomabb beigli, ami repedt. :-D
A cukrász is ezt mondja...
"Pataki Ádám cukrászmester természetesen tudja a titkát annak, hogy hogyan ne töredezzen szét sütés közben a teteje.
„Kelt tésztából készüljön, de a töltelék ahány ház, annyi szokás. A klasszikuson túllépve én készítek gesztenyéset is. Lehet játszani a fűszerekkel, csinálhatunk marcipánosat, gyümölcsöset is. Én például teszek a klasszikusokba is kandírozott gyümölcsöket. Nagyon fel tudja dobni! Azt, hogy a bejglink ne repedjen szét, egyszerűen megoldhatjuk: a legfontosabb, hogy az arányosan elosztott tölteléket jól tekerjük fel. Ne legyen se túl laza, se túl szoros. A repedés a sütés közben keletkezett hőtől következik be, így alaposan szurkáljuk meg. Én egy húsvillát használok, oldalról és fentről is jól beszurkálom” – mondja Pataki."
"és kifolyt a töltelék"
Végignéztem a videót, és ha a videó szerinti receptet csinálod, akkor megdöbbentő a kérdéshez írt leírásban az, hogy a töltelék kifolyik. Kevesebb cukorsziruppal, vagy sokkal kevesebb cukorsziruppal készítsd el a tölteléket! Nem baj, ha a tésztára való szétterítés közben nem könnyű eloszlatni, mert száraz, de amit írsz, az egyértelműen arra utal, hogy túlságosan nedves a töltelék. (Már ha valóban mindent úgy csinálsz, ahogy a videóban mutatják.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!