Milyen szegényes levesek vannak?
Mindenki zöld pipát kap..,, de a konyha is szegényes legyen, a krémlevesekhez turmix is kell... (Nem?)
Olyasmiket gondolok, mint Bendegúz étlapjáról a Gancalé... Az mi lehetett pontosan?
#10:
:D
Ó'bejó, hogy itt vagy!
11: nem kell turmix.
Át tudod paszírozni egy százforintos szűrőn is...
"A pirított tísztaleves is... Abban mivel lehetne a tésztát helyettesíteni?"
Zabpehellyel, vagy esetleg más gabonapehellyel. Én zabpehellyel szoktam, az is a legolcsóbb. Viszont vigyázni kell, mert a pirított zabpehely 1-2 perc alatt puhára fő, szóval ha zöldséges levest akarsz, akkor vagy külön meg kell párolni a zöldséget, vagy a zabpelyhet kell akkor beletenni, amikor a zöldség már megfőtt. Az íze majdnem pont olyan lesz, mint a pirított tésztaleves.
Egyéb "szegényes" levesek pl. a hamis húsleves (kockából), vagy hamis gulyásleves, de pl. a sárgaborsóleves is elég olcsón kijön. Én szoktam csinálni kukoricadarából is levest, illetve spenótlevest is (a fagyasztott spenót nem drága).
Maradék száraz kenyérből pedig lehet csinálni kenyérlevest.
Mi elég csórók voltunk gyerekkoromban, de volt kertünk.
Ettünk sóskalevest, salátalevest (főzeléket is), csalánlevest. Sok vegetalevest. Rántott levest beleaprított kenyérrel (pirított zsemle/kenyérkocka nálunk ismeretlen volt).
Tejlevest, ezt igencsak utáltam.
Tojáslevest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!