Mostanában eléggé felmentek az élelmiszerárak, mik azok a termékek, alapanyagok, amiket még érdemes megvásárolni, felhasználni, főzni lehet belőle gazdaságosan, és finomakat?
Én a nagybani piacra szoktam kimenni. Nyilván nekem szerencsére van kamrám, pincém, ahol tudok tárolni, mert nagyban vásárolni csak így éri meg. Vettem két zsák hagymát, 5-5 kg lilát és vöröset 1700 ft-ért, egy láda almát és körtét, 10-10 kg, az alma 1500 volt, a körte 2500.
Szezonális a kulcs szerintem, mindent a szezonjában kell venni, pl most a sütőtök, hüvelyesek, feketeretek, káposztafélék, (lila, fehér, kel) Gyökerek, azért ezekből bőven lehet sok-sok félét főzni.
Nem mindegy, nagyon nem mindegy, hogy hány főről van szó, mennyi a kereset, azaz a fizetésed, esetleg nyugdíjad.
Ami még mindig olcsó, az a sárgaborsó, lencse, csirkemáj, ha négyen vagytok max., akkor a csirkemell is kiadós különböző félén elkészítve, egyes sajtok, lisztből készült dagasztott ételek (házi pizza, pogácsafélék), tejfölös bableves krumpligombóccal. Lehetne sorolni, de nem írtad, hányan vagytok és mennyi a fizetés...
Tény és való, akinek kevesebb a keresete, jól meg kell gondolni, mit vásárol.
Én mindig nézem az akciókat és akkor vásárolok. Az étolaj az egekben, a Vénusz majdnem 1000 forint. Az olcsóbb meg lópikulát nem ér, sokszor keserű.
Szomorú helyzet.
Tudom, #4, mi is laktunk panelben, katasztrófa a tárolás, mindig csak 1-2 kilót vettem mindenből, máskülönben ott rohadt.
Ezért írtam a tippet, és mellé, hogy ha tudod tárolni, mert jelenleg így tudok spórolni.
Egyébként valóban jó lenne tudni, hogy a kérdező milyen házban lakik, hányan laknak egy háztartásban, milyen munkát végeznek, mi a munkaidő, milyen étkűek, speciális igény van-e, stb.
Hogy szerencsés vagyok-e az más kérdés, egy kertesben lehet, van hol tárolni a krumplit, de jóval több a költség is. De ez már egy másik kérdés.
Helyedben vennék sokáig elálló élelmiszereket:
száraz hüvelyesek
tészták
fűszerek (ez is egyre drágább mostanság!)
paradicsomkonzerv
hagyma
karton tej
Editke, hány személyre kell vásárolnod...?
Tök fölösleges betáraznod egy személyre, mert megmolyosodik, dohos lesz, stb. stb. És ki kell dobni.
Tehát drágább lesz valójában, mintha mindig aktuálisan megvennél annyit, ami 1-2 héten belül kell.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!