AEG kombinált gáztűzhelynél hogy lehet elérni, hogy a gázláng erőssége a bekapcsoló gomb elfordításával (lineárisan) arányosan változzon?
Neked is az a bajod ami nekem, hogy ha letekered kicsire, akkor kicsi, de ha növeled a lángot akkor már a forgatógomb fél állásánál eléri a max méretét a láng és nem nő tovább hiába tekered maxra?
Szóval van kicsi és nagy, meg közte ami tetszik, de az állítási tartománya igen szűköcske. (Gázos sütőnél ez még gázabb feature :) de ott is ugyanez a szitu van.)
Nem tudom, hogy az alacsony gáznyomás, vagy a magasabb gáznyomás okozza-e.
Én is azt keresem. Itt valami sunyiság van. A tekerőgombok fél állásánál már átmegy a max gáznyomás. Ha tovább nyitjuk akkor sem kap többet. De a minimál-láng viszont megfelelő.
Szóval "működik" papíron minden szép és jó, csak épp nem lehet úgy használni ahogy árulják. A 90 fokos gombfordítás helyett 45 fok a működési tartománya. Fele annyi.
No és emiatt értelmezhetetlen a "pizzasütés" felirat is, mert már annál kb maxigázon megy a zanussi sütő, és emiatt van az, hogy feszt leégeti mindenki a süteményt, mert azt hiszi, hogy levette a lángot, oszt egy nagy túrót. Ugyanúgy maxon megy félállásig, majd onnan exponenciálisan csökken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!