Hogy kell a franciasalátához megfőzni a zöldségeket?
Figyelt kérdés
Franciasalátát szeretnék készíteni. Most csinálok először és azt szeretném tudni, hogy mindent külön kell megfőzni? Vagy lehet a borsót együtt főzni a répával? A borsó mirelit, de a répa nem.2021. okt. 11. 12:59
1/18 anonim válasza:
A fagyasztott zöldségek előfözöttek, tehát kevesebb ideig kell főzni, mint a frisset. Mivel a répa nem fagyasztott, ezért külön kell, hiszen nem fő meg annyi idő alatt, mint amennyi a borsónak kell.
2/18 A kérdező kommentje:
És ha a borsót csak később rakom bele úgy sem? És akkor ha először megfőzöm a krumplit, és utána külön külön a répát és a borsót úgy jó? Egyszerre csak kettőt tudok használni. Meg edényem is már csak kettő van.
2021. okt. 11. 13:23
3/18 anonim válasza:
Nem kell külön. Felteszed a répát, mikor puhább mehet bele a krumpli,mikor majdnem megnőttek mehet bele a borsó.
4/18 anonim válasza:
Ahogy az 1-es írja!
De a zöldborsóval vigyázz, elég éppen csak felforralni, mert azt minnél tovább főzöd, annál keményebb lesz!
5/18 anonim válasza:
Miért kellene külön edény meg víz?
A zöldségleveshez is külön főztök minden zöldséget 1 és 4?
6/18 anonim válasza:
#1 vagyok. Kicsit hülyén fogalmaztam... Mehet egy edénybe, de más a főzési idő, nem rakhatod egyszerre bele. Első a répa, második a krumpli (felkockázva), harmadik a borsó. Mikor a répa már majdnem puha, akkor tedd bele a krumplit, mikor a krumpli megfőtt, akkor mehet bele a borsó. A csomagoláson rajta van a főzési idő, ezt kalkuláld bele.
7/18 A kérdező kommentje:
3-as itt azt írja, hogy a sárgarépát 5-10 perig kell főzni, a krmuplit meg 15-20? Akkor nem a krumplit kell előbb? 4/4 köszönöm. Szerintem akkor úgy csinálom, a krumplit, közben meg először a répát utána meg a borsót.
2021. okt. 11. 13:31
8/18 A kérdező kommentje:
Akkor mehet egy edénybe. Jó. Kicsit megijedtem már :D
2021. okt. 11. 13:34
9/18 A kérdező kommentje:
Levest nem szoktam csinálni. Nem vagyok oda a levesekért.
2021. okt. 11. 13:36
10/18 anonim válasza:
Más a főzési idő, ha darabokban, vagy ha egészben főzöd a zöldséget. Darabokban a répa lassabban fől meg, mint a krumpli. Egyébként fogsz egy villát vagy kést, időközönként beleszúrod, vagy szimplán megkóstolod és látni, ézezni fogod, mennyire főtt meg. Nem kell túlagyalni. Ne az időt nézd, hanem az állagát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!