Mennyire váltható ki joghurttal a tejföl?
Én pl. nagyon szeretem a joghurtos tésztát... Kis fokhagymát reszelek a joghurtba, így teszem a tésztára. Összekeverem. A túrót, ha teszek hozzá (nem mindig), a tetejére morzsolom. Nagyon finom.
Tejfölös habarással készült leveseket simán kiváltom joghurttal. Kicsit savanykásabb, igaz, de mi amúgy is szoktunk egy kis ecetet még beletenni pl. a tejfölös zöldbab vagy krumplilevesbe.
Szóval, szerintem pl. főzd ki a tésztát, és egy kis mennyiséget kóstolj meg joghurttal. Ha ízlik, jó, ha nem, akkor a többit edd tejföllel.
A zsírtartalmon van a hangsúly.
A joghurtnak nagyon maximum 3 %, míg a normál tejfölnek legalább 20 %.
Különben meg más mindkettő.
A nyers tejet, ha állni hagyod szobahőn, akkor a tetejére feljön a tejszín. Ez enyhén édes ízű, magas zsírtartalmú. Ezt leszeded, felverheted habbá.
A következő réteg lesz a tejföl Enyhén savanykás, alacsonyabb zsírtartalommal.
Az alatta levő réteg lesz a joghurt, főleg, ha rásegítenek még joghurtkultúrával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!