Egészséges életmódba beilleszthető, de mégis megfizethető ételeket keresek?
Recepteket milliót találsz.
Szerintem fontos,hogy a kedvedre való alapanyagokat megtaláld.
Én húsból mostanában legtöbbször filézett bőr nélküli csirkecombot szoktam venni.
Nem tudom,ez csak nekem újdonság,de én pár hónapja fedeztem fel,hogy így is árulják.
800-1000 Ft között szokott lenni kilója, olcsó is meg finom is és gyorsan el lehet készíteni.
Általában 1 adagonként fagyasztom.
Most tényleg elfogadható áron van a zöldség, gyümölcs, ilyenkor lecsó, cukkini, saláta orrvérzésig.
Köretnek a bulgur szerintem jó opció.( Neten találsz török bulgur receptet,nem olyan unalmas, mint a rizs)
Illetve a tojás,konzerv tonhal ,ami még nekem elég sokoldalú.
A kenyeret én ropogós kenyérre váltottam ki, jobban ízlik mint az abonett, ráadásul felbontva se puhul meg sokáig.
Édesítésre a dia-wellnes 1:4-et használom.Na ez nem olcsó,de nekem sokáig elég
Édességekkel szoktam gondban lenni,mert arról nem tudok, igazából nem akarok lemondani.
Itt a turmixok paleo édességek, túrókrém ezer féle verzióban variálható
Illetve fagyi, mirelit gyümölcs és tej/tejszín/joghurt+édesítőszer turmixolva.Persze közel sem fagyi állag,de ízre finomabb (nekem)
Még egy kiegészítő amit szeretek,az útifű maghéj.
Elég hasznos kis cucc.
A legjobb túrókrémbe turmixolva.
Nézz körül a zöldségek közt, hogy mit nem eszel most.
Cukkini, tök. Elhanyagolt zöldségeink, pedig nyáron lecsónak tojással a legjobbak! A cukkini nagyon jó akár a rozmaring-kakukkfű kombóval, tejszínnel vagy kínai tésztás ételként..
Salátát is kevesen esznek, pedig 100Ft sokszor a Sparban a frissé, a lolo. Sajtkrémmel/tejföllel egybe rottyantott husi, pirítós, csokor saláta paradicsommal és amit még szeretsz majd egy löttyintés tökmagolaj.
Minden étel egészséges, ami nem tartalmaz ízfokozót és tartósítószert.
Az egészséges táplálkozás lényege a változatosság és ebben az egyensúlyra törekvés.
Aztán ezen belül te homárt eszel, vagy sárgaborsó főzeléket, az kizárólag a pénztárcád függvénye.
Egeszseges etkezes alapja, hogy nem kell kenyszeresen enni ... semmi szukseg a megszokasokra (reggeli-ebed-vacsora).
Nezd meg az allatvilagot, csak akkor esznek ha valoban szukseg van ra. Nem zabalnak feleslegesen, nem zabalnak reggeltol-estig.
Hagyd ki a lisztet es a cukrot, sot is csak annyit hasznalj amennyi feltetlenul szukseges. Nem kellenek a fuszerek sem, edd az etelek eredeti izet.
Ennyi!
Köszönöm mindenkinek, szupereket írtatok, sikerült ötleteket gyűjtenem.
6-os válaszoló: elmondanád, hogy a fűszereknek milyen negatív hátrányai vannak? Úgy hallottam, néhány zöldfűszer még egészséges is. Köszi! :)
Én általában a boltban megnézem, hogy éppen melyik zöldség kilója a legolcsóbb és azt használom fő alapanyagnak.
Pl. Zöldségkrémleveseket, rakott, töltött zöldségeket készítek belőlük
Vagy ha épp húsos fogást csinálok, akkor az a zöldség mellé a köret
Ha pedig már nagyon sokféle van és nem akarom, hogy odafonnyadjanak, akkor csinálok salátát vagy wrapet belőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!