Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan csináljam meg a csirkep...

Hogyan csináljam meg a csirkepörköltöt?

Figyelt kérdés

Még soha nem csináltam,itt vok a barátoméknál,és ebédre azt kell csinálnom.

Légyszi szóról szóra írd már le!

Köszi!


2010. aug. 25. 08:51
 1/6 anonim ***** válasza:
én így szoktam: megpirítom az apróra vágott vöröshagymát olajon, majd rá pirospaprika, fűszerek és jöhet rá a husi. az aljára szoktam tenni a hátát nyakát, a tetejére meg a combját pl mert az hamarabb megvan. aztán felöntöm vízzel és teszek még bele sót, egy kis erőspaprikát, delikatot is szoktam, fokhagymát, borsot, darált köménymagot, stb és még olyan fűszert amit úgy érzel kell bele, mert szereted. én még gombát is szoktam rakni bele, plussz ízt ad neki, meg paradicsomot meg paprikát is. hagyod kis lángon főni, majd másfél óra mulva meg kell nézni, hogy mennyire puha a husi. én beleszoktam főzni még egy kis krumplit is, mert így finomabb. nokedlit szoktam csinálni hozzá ls ubisalit.
2010. aug. 25. 08:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon egyszerűen csinálom: Az apróra vágott hagymát megdinsztelem olajon,majd pirospaprikával megszórom(ilyenkor húzd le a tűzről,mert megéghet).Ezután beleteszem a húst,a felszeletelt paprikát paradicsomot 1-1db,és megsózóm.Egy kis vizet önthetsz alá,de a hús is ereszt majd,a lényeg hogy mindig legyen víz alatta mert leég.Fél óra elteltével én rakok hozzá pörkölt kockát is...még ízletesebb lesz:-).Ha csirkéből csinálod 45perc alatt kész.Hát ez az én receptem,én az egyszerű dolgokat szeretem.
2010. aug. 25. 09:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:

Jó köszönöm szépen!

Remélem sikerülni fog:)

2010. aug. 25. 09:15
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha jó pörköltet akarsz,akkor ne olajjal,hanem zsírral főzd. Csak abban érvényesül a pirospaprika íze,és egészségesebb is az olajnál.
2010. aug. 25. 09:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

szia! én is ugyanilyen egyszerűen csinálom,mint az előző kedves válaszoló, de ha elfogadsz egy tanácsot, akkor kiegészítem egy kicsit.

mivel a csirkehús hamar megfő, én a hagymát (kb. 2 közepes)kevés zsíron kissé megsózva szinte pépesre párolom. mindig egy icipici vízzzel, hogy le ne égjen,fedő alatt.ha már majdnem szétfőtt a hagyma, akkor teszem rá a pirospaprikát,sót és húsokat. kevés vízzel, hogy

testes sűrű legyen a szaftja.a vizet mindig apránként pótolni kell.egy paprika egy paradicsom (héj nélkül) mehet bele.

sok sikert az alkotásodhoz.

üdv.

2010. aug. 25. 09:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
én is így szoktam csinálni, csak én sokáig szoktam főzni, mivel úgy szeretem, ha már szinte pépes és lejön a hús a csontról teljesen. ami megmarad, azt meg ledarálom és csinálok húsos palacsintát belőle.
2010. aug. 25. 09:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!