Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Errol a kakaos csigarol...

Errol a kakaos csigarol velemeny? Probalta mar valaki?

Figyelt kérdés

[link]



A tesztajara lennek kivancsi

A tolteleket ti hogy szoktatok bele csinalni? Koszi


2021. ápr. 19. 17:36
 1/10 anonim ***** válasza:
77%

Ez olyan általános kelttészta recept. Próbáld ki nyugodtan. Csak ne gyúrd túl. Meg én mindig egy picivel több vajat rakok bele. Ez a mániám, azt hiszem, hogy ettől puhább lesz és az is marad. De aztan kitudja. 🤷‍♀️ Én nem.


Töltelék meg nagyon egyszerű. A már lapos tésztát agyon vajazom (jobb napokon olvasztott vajjal átmasszírozom, lustább napokon csak vajszeleteket rakok rá), rászórom a cukrozott kakaót. Jó sokat, azzal nem spórolok. Felcsavarom, felvagdosom, aztán húzás be a sütőbe. Mielőtt majd' megsült már kihúzom őket, meglocsolom a közepüket meleg tejjel, majd visszatolom és hagyom őket barnulni.

2021. ápr. 19. 17:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:

Akkor ahogy az adott recept irja hogy vanilias cukros tejjel mgkenjuk

Azt utanna meg sussem egy picit? :)

2021. ápr. 19. 17:54
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem leveles tésztából sokkal finomabb
2021. ápr. 19. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
89%
Ugyanezt a receptet szoktam csinálni vagy felváltva, egy másik, jól bevált receptet. Ugyanúgy, vaníliás cukros tejjel a tetejét megkenem, mielőtt beteszem a sütőbe. És én is úgy csinálom, mint az #1 válaszoló. Olvasztok vajat, szétkenem a kigyúrt tésztán és sima nesquik kakaóval szórom meg.
2021. ápr. 19. 18:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
83%

Vaniliás cukorral is lehet. Én azért nem rakok pluszba azt is, mert így is elég édes nekünk a kakaó.


Amikor kihúzom a tepsit és meglocsolom tejjel, akkor a csigák már sültek, csak még éppen sárgák. Meglocsolom őket tejjel, majd egy pár percig még hagyom őket a sütőben, hogy pirosas, sötétebb barna legyen a tetejük.


Múltkor sajtos csigulit csináltunk, ugyanezzel az eljárással. A sajt is krémesebb lett a tejtől és nem volt száraz a tészta. :)


#1

2021. ápr. 19. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
87%

#4-es vagyok.

Ezt a sajtos csigát, ezzel a tejjel kipróbálom én is. Jól hangzik. Köszi a tippet :)

2021. ápr. 19. 19:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:

kedves 6-os valaszolo.

Akkor a vanilias tejjel kenjem meg meg nyersen mielott betennem sulni? :) vagy ha mar megsult akkor kiveszem es kenjem le?

2021. ápr. 19. 21:28
 8/10 A kérdező kommentje:
Koszonom mindenkinek ❤
2021. ápr. 19. 21:29
 9/10 anonim ***** válasza:
83%

Ne kend, hanem szószerint locsold.


Én úgy csinálom, hogy bögrében megmelegítem a tejet (a meleg tejbe lehet vaniliás cukrot kavarni) és egy öblösebb, mélyebb kanállal rácsorgatom a csigára a tejet. Tehát merek egy kanál tejet és ráfolyatom a sütire. Igyekszem a közepére, mert ha lefolyik róla, a tej is megsül vagy eláztatja az alját, az meg undi.


Eredetileg egyébként úgy van ez a locsolkodás a csigáknál, hogy mikor megsülnek, elzárják a gázt, meglocsolják őket tejjel, majd addig hagyják a sütőben, míg az ki nem hűl. De én úgy nem szeretem, mert túl "tocsogós" marad.


Ezért úgy csinálom, hogy sütöm egy darabig a csigákat. Mikor látom, hogy már majdnem készek, akkor csorgatok a közepükre tejet. Majd visszarakom őket a sütőbe. És hagyom őket sülni még 2-3 percig, míg meg nem pirosodnak egy kissé.


És szívesen mindenkinek 💛

2021. ápr. 19. 22:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Halas koszoonet 💚
2021. ápr. 20. 11:14

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!