Errol a kakaos csigarol velemeny? Probalta mar valaki?
A tesztajara lennek kivancsi
A tolteleket ti hogy szoktatok bele csinalni? Koszi
Ez olyan általános kelttészta recept. Próbáld ki nyugodtan. Csak ne gyúrd túl. Meg én mindig egy picivel több vajat rakok bele. Ez a mániám, azt hiszem, hogy ettől puhább lesz és az is marad. De aztan kitudja. 🤷♀️ Én nem.
Töltelék meg nagyon egyszerű. A már lapos tésztát agyon vajazom (jobb napokon olvasztott vajjal átmasszírozom, lustább napokon csak vajszeleteket rakok rá), rászórom a cukrozott kakaót. Jó sokat, azzal nem spórolok. Felcsavarom, felvagdosom, aztán húzás be a sütőbe. Mielőtt majd' megsült már kihúzom őket, meglocsolom a közepüket meleg tejjel, majd visszatolom és hagyom őket barnulni.
Akkor ahogy az adott recept irja hogy vanilias cukros tejjel mgkenjuk
Azt utanna meg sussem egy picit? :)
Vaniliás cukorral is lehet. Én azért nem rakok pluszba azt is, mert így is elég édes nekünk a kakaó.
Amikor kihúzom a tepsit és meglocsolom tejjel, akkor a csigák már sültek, csak még éppen sárgák. Meglocsolom őket tejjel, majd egy pár percig még hagyom őket a sütőben, hogy pirosas, sötétebb barna legyen a tetejük.
Múltkor sajtos csigulit csináltunk, ugyanezzel az eljárással. A sajt is krémesebb lett a tejtől és nem volt száraz a tészta. :)
#1
#4-es vagyok.
Ezt a sajtos csigát, ezzel a tejjel kipróbálom én is. Jól hangzik. Köszi a tippet :)
kedves 6-os valaszolo.
Akkor a vanilias tejjel kenjem meg meg nyersen mielott betennem sulni? :) vagy ha mar megsult akkor kiveszem es kenjem le?
Ne kend, hanem szószerint locsold.
Én úgy csinálom, hogy bögrében megmelegítem a tejet (a meleg tejbe lehet vaniliás cukrot kavarni) és egy öblösebb, mélyebb kanállal rácsorgatom a csigára a tejet. Tehát merek egy kanál tejet és ráfolyatom a sütire. Igyekszem a közepére, mert ha lefolyik róla, a tej is megsül vagy eláztatja az alját, az meg undi.
Eredetileg egyébként úgy van ez a locsolkodás a csigáknál, hogy mikor megsülnek, elzárják a gázt, meglocsolják őket tejjel, majd addig hagyják a sütőben, míg az ki nem hűl. De én úgy nem szeretem, mert túl "tocsogós" marad.
Ezért úgy csinálom, hogy sütöm egy darabig a csigákat. Mikor látom, hogy már majdnem készek, akkor csorgatok a közepükre tejet. Majd visszarakom őket a sütőbe. És hagyom őket sülni még 2-3 percig, míg meg nem pirosodnak egy kissé.
És szívesen mindenkinek 💛
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!