Mit használtok főzéshez, sütéshez? Miért pont azt?
Figyelt kérdés
😊😊2021. ápr. 14. 14:05
A kérdező szavazást indított:
Szőlőmagolaj
Kókuszolaj/kókuszzsír
Olívaolaj
Napraforgóolaj
Egyéb, leírom
34 szavazat
1/10 anonim válasza:
Olivaolaj, napraforgóolaj, kókuszzsír, libazsír, kacsazsír.. attól függ, hogy épp mit főzök.
2/10 anonim válasza:
A miért lemaradt, mindegyik másra való szerintem és más ízt ad 1-1 ételnek. Salátára pl. csak olivaolajat tennék, de sose sütnék bő olivaolajban rántott dolgokat, mert nem alkalmas a megfelelő hőfokra. Van, amit olajon készítek (pl. palacsinta), van, amit zsíron (pörköltek pl.), szeretem variálni :) A vajat lehagytam a felsorolásból, de azzal is szeretek főzni.
3/10 anonim válasza:
Olívaolaj. Nem tudom, pár recepthez azt ajánlották és bevált, fölöslegesnek érzem hogy többfélét vegyek, úgyis minimális olajat használok csak, ha több palack lenne itthon, soha nem fogyna el.
4/10 anonim válasza:
Vajat, mert sokkal finomabbak pl a levesek tőle. :)
Szőlőmag- és olívaolajat salátába.
Napraforgómagot kizárólag sütésre.
Kókuszzsírt pedig kávéba :D
5/10 anonim válasza:
Attól függ, mihet használom: fözéshez napraforgóolaj, olivaolaj, vaj, a szölömagolaj salátákhoz való.
Kókuszolajat nem használok, nem szeretem az ízét.
6/10 anonim válasza:
Olaj nélkül főzök és sütök. A közhiedelemmel ellentétben úgy is lehet. :)
7/10 anonim válasza:
kb. mindet, plusz vajat is.
Leginkább olívaolajat - a napraforgót csak olyasmibe, ami olyan tipikus magyar kaja, főzelékhez rántás, vagy hasonló....
sok olajban sütést soha nem csinálok - tehát kb. évente fogy el egy üveg napraforgóolaj....
9/10 anonim válasza:
Én is szoktam mindet használni, teljesen más ízvilágot adnak az ételeknek.
10/10 anonim válasza:
Napraforgóolaj, sertészsír. Ennyi.
Olivaolajat csak salátáknál használok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!