Sok joghurtot és/vagy tejfölt igénylő sütemény recepteket tudnátok mondani?
Vagyis csak a nevüket, esetleg linket, ha a neve nem jellegzetes. (Recept leirkálásával ne fáradjatok, kitudom magamnak keresni amit...)
Szóval csak ötletek kellenének, mert nekem a 6 deci joghurtot tartalmazó citrom vagy narancstortán kívül most semmi nem jut eszembe. :(
Pedig kéne valami más és jobb ötlet!
Köszi előre is a tippeket!
Citromos álom (babapiskótás rakott édesség) - ehhez legalább fél liter tejföl kell.
Bármilyen gyümölccsel joghurttorta (zselatinos)
Van most akciós eper az Aldi/Lidl-ben, érdemes ezzel csinálni. :)
Rétegezett poharas desszertek - itt tényleg csak a fantázia szab határt, hogy miket használsz hozzá. Az alapkrém ízesített joghurt (cukor, citromhéj, pici citromlé), a többi lehet gyümi, lekvár, szósz, aljára zabkeksz, vagy másféle kekszfajta....
Vannak ezek a "sütés nélküli" torta néven futó tejfölös dolgok.
A tejfölt ki szokták keverni cukorral, meg talán tojással és zselatinnal, és akkor valami gyümölcsdarabokkal egy tálba öntik. Pár órát benn van a hűtőben, és akkor egy ilyen kemény, vágható dolog lesz.
A "citromos álom", amit említettem a kifejtésben, hogy a 6 dl joghurtot tartalmazó citromtorta..... Most pont nem ugrott be a bugyuta népi megnevezése, hogy "álom", de aki ismeri, nyilvánvaló lehet, hogy erre gondoltam.
Na pont ez az, amit nem keresek és az erre a kaptafára készülő cuccok, mint a bármilyen pohárkrém. Szóval ez a keverd össze cukorral, citromlével vagy valami hasonlóval és tejszínhabbal, majd rétegezd, blabla.... na ez megy.
MÁs ötletek kellenének, ezért tettem fel a kérdést!
És szoktak itt néha olyan ügyes tippek lenni, hisz más másban járatosabb, lehet épp valaki csinált valami nagyon mást....na értitek...
Kivi szelet-ennek a krémjébe kell tejföl.
Kinder szelet-szintén a krémjébe kell tejföl.
Tejfölös-pudingos szelet.
Almás piskóta tejfölös krémmel.
Így név szerint rájuk tudsz keresni.
Joghurt, gyümölcs, tej, zselatin, összefőzöd, aztán őzgerinc formába teszed és gofri a tetejére.
Mi imádjuk.
3: akkor legközelebb írd le értelmesen, hogy mit nem akarsz.
Amúgy fogalmunk sincs, hogy mid van még otthon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!