Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csirkemájat egyszerűen?

Csirkemájat egyszerűen?

Figyelt kérdés
Úgy szeretném elkészíteni, mint ahogy a pörköltet szoktuk. (Hagymán megpirítani. ) 1 kg a máj. Két nagyobb hagymát aprítottam. Kell-e vizet tenni alá? Ehhez a mennyiséghez mennyi morzsolt majorannát tegyek? Kb. mennyi idő alatt lesz kész? Nincs más itthon, csak orsótészta . Jó az hozzá, vagy inkább simán kenyérrel együk? (Kérem nem bunkózni, férfi vagyok. :D )
2010. aug. 20. 13:19
 1/8 anonim ***** válasza:

A 2 nagy hagyma elég lesz, a máj sok vizet enged, így nem szükséges alá tenni, de fedő kell rá (max. 20 perc elég neki).

Egy nagycsipet majoranna mehet rá, kevés só vagy ételízesítő, pici pirospaprika és bors.

Én kenyérrel szeretem, de tésztával is tökéletes, hozzá valami finom savanyúság. :)

2010. aug. 20. 13:27
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a szakszerű válaszodat!!
2010. aug. 20. 13:29
 3/8 anonim ***** válasza:
Finomabb, a hagymát vékony karikákra vágod.
2010. aug. 20. 13:33
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha pici vizet teszel alája, több zaftja lesz.
2010. aug. 20. 13:36
 5/8 anonim ***** válasza:
Kis fokhagymával és mustárral is megbolondíthatod.
2010. aug. 20. 13:38
 6/8 A kérdező kommentje:
Nektek is köszönöm, mindent megfogadtam, kivéve a hagymát, mert bár halványan nekem is így volt az emlékezetemben, már apróra vágtam. Majd legközelebb...
2010. aug. 20. 13:44
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Én ezt ajánlanám, itt olvastam, kipróbáltam és nagyon finom:)

Borsós csirkemáj pörkölt

Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 1 hagyma, 10 dkg zöldborsó, só, bors, pirospaprika, kevés olaj.

Elkészítése: Hagymát pirítok kevés olajon, majd rádobom a csirkemájat, lepirítom, sózom, borsozom, meghintem pirospaprikával, majd hozzáadom a borsót, kevés vízzel felöntöm, 15-20 percig párolom. Párolt rizs illik hozzá.

2010. aug. 20. 18:43
 8/8 A kérdező kommentje:
Kösz a receptet. Ki fogom próbálni. (Gondolom, mirelit, vagy üveges borsó kell hozzá...?)
2010. aug. 20. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!