Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen könyveket ajánlotok...

Milyen könyveket ajánlotok egy kezdő szakácsnak?

Figyelt kérdés

Frissen végzett, kezdő szakács vagyok. Sajnos, a jelenlegi helyzet nem teszi lehetővé, hogy csináljam a szakmámat - bár nyáron volt lehetőségem 2 hónapig szakácskodni egy szórakoztató helység étkezdéjében - de ettől függetlenül nagyon lelkes vagyok, és otthon sokat sütök - főzök családnak, barátoknak!

Olvasgatom továbbra is a Pető könyvet, amiből vizsgáztunk - illetve tanultunk.

De, szeretnék még venni jó könyveket, amikből szintén sokat tanulhatnék!🙂

A Top 25 magyar mesterszakács című könyvet néztem ki, mert abban mesterszakácsok kezdő szakácsoknak adnak tanácsokat, és sok receptet.

Várom a további könyv ajánlatokat!🙂



2021. márc. 17. 14:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Én a Vári Dávid: Terítéken(8990 Ft) címü könyvet ajánlom, nagyon jó, érdekes, kezdőknek kiválló. Szerintem teljesen megéri, elég sok minden van benne.
2021. márc. 17. 14:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Azonnal utána nézek!🙂 Megy a zöld!🙂
2021. márc. 17. 14:21
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Lidl-ös Széll Tamás könyveket, Segít a séf, és Megint segít a séf.

A Pető féle arra jó, hogy legyen egy alap fogalmad, meg 10 éves standard módozatokkal tisztában legyél, meg ugye azt kérik a vizsgán, tehát ez kell ahhoz, hogy bizonyítványt kapjál.

A Széll féle mutat néhány mostanában trendibb fogást, népszerűbb technológiát, és néhány esetben egy teljesen más szemléletet, megközelítést. Rádöbbent, hogy a Pető félét nem kell bibliaként tisztelni.

2021. márc. 17. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
*100 éves
2021. márc. 17. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy sajnos drága könyv, de hátha meg tudod szerezni használtan, vagy kölcsönbe valakitől:


[link]

2021. márc. 17. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:

Hűha! De jó könyvek!😯🙂

A Pető könyvvel az a baj, hogy még a 80' - as évek végén íródott, és nagyon sok díszítés, tálalás már nem úgy van, mint 30 + éve volt. A tanárúr is mondta, hogy az alapokra meg a vizsgára felkészüléshez kiváló az a könyv, de a mai gasztronómiát már nem öleli fel, mert három évtized alatt rengeteget változott a vendéglátás.

2021. márc. 17. 15:09
 7/11 A kérdező kommentje:
Annyira nem drága! Egyszer kell megvenni!🙂
2021. márc. 17. 15:10
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

#7: OK! :) (#5 voltam)


Egyébként gratula az ambícióidhoz, tanulj sokat, meglesz az eredménye! :-)


Ha esetleg a sütés is érdekel, ahhoz nagyon ajánlom ezt az "alap" könyvet:

[link]

2021. márc. 17. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

na még folytatom... :)


És ha érdekelnek tényleg innovatív megoldások és újdonságok, Heston BLumenthal is igen érdekes lehet...

Megjelent pár könyve magyarul is:

[link]


De a neten rákeresve is találhatsz érdekes olvasnivalókat. VAgy pl. a Paprika TV / Spektrum home / Stb. adókon időnként adják a sorozatait.

2021. márc. 17. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:
De kedves vagy! Ezekkel elleszek egy sarabigr!😊
2021. márc. 17. 20:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!