Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mirelit zöldségkeverékeket...

Mirelit zöldségkeverékeket hogyan lehet változatosan elkészíteni?

Figyelt kérdés
Recepteknek nagyon örülnék
2021. febr. 26. 19:37
 1/7 anonim ***** válasza:
53%

Milyen zöldségkeverék...?

Én legalább 5félét ismerek...

2021. febr. 26. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Akármilyen. Nekem nem jut eszembe semmi azon kívül, hogy megpárolom pici vajon és sütök hozzá csirkemellet.
2021. febr. 26. 19:46
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Finomfõzelék esetleg franciasaláta.Mást így hirtelen nem tudok.
2021. febr. 26. 20:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Wok zöldségkeverékből finom kínai kaját lehet csinálni, akár mie tésztával akár rizzsel.


Lepirítasz egy fél fej vhagymát, 2-3 gerezd fokhagymát és kb diónyi gyömbért reszelve. Rádobod a wok keveréket, jól átsütöd, szójaszósszal ízesíted, mehet bele kínai 5fűszerkeverék is. Közben beáztatod a mie tésztát forró vìzbe és ha megpuhult, leszűröd és hizzákevered a zöldséghez. Kész. Maradék ruzskörettel is jó. De lehet hozzá csirkemellcsíkokat is pirítani.

2021. febr. 26. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon meglepő válasz következik: minél változatosabb szószokkal, fűszerekkel. Fűszersókat mindenhol kapni már, de jobbak az ázsiai, közel-keleti boltokban lévő curryporok, masalák és üveges szószok, amikből rengeteg íz létezik.


Pár ilyen hozzávaló: szezámolaj, világos szójaszósz, halszósz, rizsecet, édes chiliszósz, mangószósz, kókusztej, garam masala, kurkuma, kínai ötfűszerkeverék, baharat (arab hétfűszer néven is megy), zaatar, fokhagymapor, chilipor. Emellett a friss gyömbér és a fagyasztva árult thai citromfű és currylevél (kaffir lime levélnek is hívják) is jó adalékok.


Kókusztejet használva a sima tejszín helyett teljesen más ízvilágot lehet adni az ételnek, a fenti fűszerekkel kombinálva pedig jó kis ress zöldségcurryket, leveseket lehet összedobni minimális energiával.

2021. febr. 26. 20:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim válasza:

Én levest is szoktam belőle.

Vagy halra teszem és úgy be a Sütőbe pl.

2021. márc. 5. 05:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 veterán vas ***** válasza:

Berakod egy cserépedénybe, vagy jénaiba, reszelsz a tetejére sajtot, tetőt rá és mehet a sütőbe.

Ha szereted, füstölt sajttal még ízletesebb. Ha "magyaros" ízt akarsz akkor szórsz közé kolbászkarikákat vagy teszel a tetejére tejfölt. Esetleg félidőnél belekeversz 2-3 tojást.

De lehet mindet együtt is. ;)

Ami nedvességet kienged az elég is a pároláshoz, hozzá sem kell nyúlni, kb 15 perc alatt kész.

Volt olyan, hogy belevágtam mindent amit a hűtőben találtam, zöldpaprikát, parizer maradékot, karikára vágott újhagymát....

Minél többféle zöldség és minél többféle fűszer, annál jobb.

Hozzá egy jó pohár vörösbor....... kész a vacsora.

2021. márc. 5. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!