Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sütés nélküli esetleg mikrós...

Sütés nélküli esetleg mikrós sütiket tudtok?

Figyelt kérdés
2010. aug. 17. 17:16
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
2010. aug. 17. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Aludtejes pite

Hozzávalók:

30 dkg liszt,

kis sütőpor,

20 dkg cukor,

1 vaniliáscukor,

10 dkg margarin,

2 dl aludttej,

0,5 kg kimagozott megy.

A felsoroltakat összekeverjük, rászórjuk a meggyet, és 18 percig sütjük a mikróban (CRIPS fokozat vagy akinek van pizza sütési lehetőség), majd 10 percig ott is kell hagyni. Nagyon finom eperrel is.

2010. aug. 17. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Grízes sütemény

Hozzávalók:

1/2 pohár olvasztott ráma,

1 pohar (2 dl) gríz,

2 pohár liszt,

1 pohár cukor,

1 pohár tej,

1 tojás,

1/2 cs. sütőpor,

1 cs. vaniliás cukor,

reszelt citrom- vagy narancshéj,

1 ek. mazsola.

Keverjük habosra a felolvasztott rámat a tojással és a cukorral. Keverjük hozzá a többi hozzávalót. Öntsük a masszát 1,5 literes, rámával kikent formába, és 12 percig süssük a mikróban 500W-on, majd 5 percig pihentessük. Porcukorral vagy kakaóporral meghintve tálaljuk.

2010. aug. 17. 17:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Epertorta sütés nélkül Hozzávalók: 30 dkg friss eper, 10 dkg babapiskóta, 3 tojás, 1 evőkanál porcukor, 3 evőkanál rum, 1 csomag tortazselé, 25 dkg margarin, 50 dkg túró, 2 dl forró tej, 2 dl hideg víz, 1 kis zacskó zselatin Elkészítés: A zselatint az utasításnak megfelelő módon elkészítjük, majd mixerbe öntjük, és hozzáadjuk a forró tejet. Fokozatosan hozzákeverjük a túrót, a szobahőmérsékletű puha margarint, beleütjük a három tojást, és hozzáadjuk a cukrot. Jól elkeverjük a masszát, majd három egyenlő részre osztjuk. A babapiskótákat tortaformába helyezzük, meglocsoljuk rummal, majd ráöntjük az első adag masszát. Ezt követi egy réteg frissen mosott eper, majd a második adag tojásos túrókrém. Rajta újabb réteg piskóta, amit eperszemekkel takarunk el, és befedjük az utolsó adag krémmel. Az így elkészült süteményt hűtőszekrénybe tesszük, és állni hagyjuk. Amikor a zselatinos krém megszilárdult a tetején, félbevágott eperszemekkel díszítjük, és leöntjük egy adag tortazselével. Ezt a finomságot fél óra alatt elkészíthetjük de szánjunk rá 2 órát, hogy megfelelő hőmérsékletűre hűljön.
2010. aug. 17. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Csokoládégolyók Hozzávalók: 1 liter tej 25 dkg búzadara 10 dkg cukor 10 dkg mazsola 1 citrom reszelt héja 2 - 3 evőkanál kakaópor 0,5 dl rum 15 dkg reszelt tortabevonó csokoládé, vagy tortadara Elkészítés: A búzadarát folyamatos keveréssel, a cukorral ízesítve, a tejjel sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, belekeverjük a mazsolát, a citromhéjat, rumot, s a kakaóport, és ha kihűlt, nedves kézzel kis golyókat készítünk belőle. Csokoládéreszelékben, vagy tortadarában meghempergetjük őket.
2010. aug. 17. 17:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Mézes finomság Hozzávalók: 1 evőkanál méz 3 evőkanál porcukor 1 citrom leve és reszelt héja őrölt fahéj és szegfűszeg vagy: mézeskalács fűszerkeverék darált dió vagy mogyoró Elkészítés: A dió / mogyoró/ kivételével az összes adalékot felforraljuk. Ezután folyamatos keverés mellett összefőzzük annyi darált dióval, ill. mogyoróval, hogy formázható állaga legyen. Langyosra hűtjük, kis golyókat formálunk belőle, csokireszelékben forgatjuk meg őket. Hűvös helyen tároljuk.
2010. aug. 17. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!