Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell NEM KEMÉNYRE főzni...

Hogy kell NEM KEMÉNYRE főzni a babot, sárgaborsót, és hasonló szárított hüvelyeseket?

Figyelt kérdés

Illetve úgy is kérdezhetném, hogy hol/hogy lehet elrontani?

Régóta főzök, ált. nincs is gond. De mégis, hallottam már, hogy ha valamit csinálunk főzés közben, akkor megkeményedik, vagy legalábbis sokkal nehezebb puhára főzni... És nem jegyeztem meg, és bevallom sikerült már nekem is ez a produkció. Szeretném tudatosan elkerülni, odafigyelni erre.

Aki biztosan tudja, hogy miről is van szó, megírná?

(A víz hozzáadogatása okozhat gondot? Esetleg a sózás? Vagy szimplán hogy nagy vagy kis lángon főzzük? Vagy más lenne? Komolyan nem emlékszem, de jó lenne tudni).

Köszipuszi!

2021. febr. 19. 13:23
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
71%
#11, én azért áztatom be a babot, mert a kudarctűrő képességem nagyon alacsonyan van, ezért véletlenül sem szeretnék egyszer úgy járni, hogy a csülkös bablevesem nincs kész időre. Úgy is mondhatnám, hogy beszari vagyok.
2021. febr. 20. 10:20
 12/14 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem magától az alapanyagtól függ. Sokszor főzök hüvelyest,mindig ugyanúgy (sárgaborsót+ babot beéztatom egy éjszakára ,az első főzővizet leöntöm ,aztán főzöm tovább) , 95 %-ban hamar megfő ,a maradék 5 százalék meg az az eset amikor a sárgaborsó 2 óra főzés után is kemény ,áztatás ide vagy oda..
2021. febr. 20. 22:19
 13/14 anonim ***** válasza:
89%
Nincs ezen semmi meglepõ csak találkoztál az átlag színvonallal ezen az oldalon.
2021. febr. 22. 11:32
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk azért jó lenne látni azt a szöveget is amire ezt az üzenetet kaptad mert itt nem találok ehhez passzoló választ (Konkrétan nem látok Agyatlan kifejezést sehol leírva)
2021. febr. 22. 12:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!