Tortát csinálok Valentin napra páromnak és hogy csináljam (szív)❤️-alakura a tortát?
- Vegyél szív tortaformát.
- Próbáld szív-alakúra vágni
Süss egy nagyobb kerek tortát, utána kartonból kivágott sablon mellett mi tudod vágni a lapokat szívformára.
Ha tölteni akarod, akkor vastag kartonból vágj hosszú csíkot, ami kicsit szélesebb, mint amilyen magas a torta lenne, tekerd be alufóliával, alakíts ki belöle szívforma keretet és a végét tüzd össze megfelelö méretre. Ezt a tortalapok köré téve meg tudod tölteni és a végén egyszerüen el lehet távoltítani - egy egyenes pengéjü késsel végégmény belül, akkor szépen elválik.
A szívforma keret formázása: a hosszú csíkot középen összehajtod, rögzíted, és ellenkezö irányba hajtva a csík két végét, kijön a szív forma. Ha alulra beteszel egy szív alakú vastag kartont, akkor stabilizálva lesz a forma és a méret.
Szerintem egyszerűbb egy téglalap alakúra sütni és kivágni a szívet utólag
Nekem így vált be.
Süss egy négyzet alakú piskótát és egy kört. Ha megsültek,a kört félbe vágod. A négyzetet úgy fordítod, hogy az egyik csücske a hasad felé álljon. A két félkört a négyzet felső két oldalán helyezed el. Így tökéletes szív alakot kapsz.
Arra figyelj, hogy a kör átmérője akkora legyen mint, a négyzet oldalának hosszúsága.
Remélem valamelyest érthetően írtam le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!