Muffint szeretnék sütni az egyik barátnőmnek, aki lisztérzékeny. Hol találhatok ilyen recepteket? Esetleg valaki megosztaná, ha tud ilyet?
Azt tudom, hogy nem ehet semmilyen gabonát. (búza, rozs, korpa, árpa...) Milyen lisztet használhatnék? És ezeknek a liszteknek ugyanolyan a sütési tulajdonságuk?
(Előre is köszönök minden segítéget)
Szia!
Túrós muffin
-30 dkg liszt/15 dkg rizsliszt,15dkg mantler liszt/Bioboltban vagy nagyobb áruházban kapsz
-25 dkg túró
-20 dkg cukor
-4 tojás
1 csomag sütőpor
10 dkg vaj
1 vaniliás cukor
1,25 dl tej
Ezeket összekeverem,bele formába,tűpróbáig sütöm.Én minden muffint úgy csinálok,ahogy az eredeti receptben van,ezt a két lisztet variálom fele fele arányban.Jó étvágyat!Nati
szia
én is lisztérzékeny vagyok és lsizt nélküli muffint is szoktam csinálni. kókuszreszeleléket úgy 250got meg cukrot egy tojást egy vaníliás cukrot késhegyni szódabikarbónaát összekeverek és be a sütőbe kb 20percre.. valahogy így volt a recept. de ha gondolod részletesebb utána nézek neked:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!