Véletlenül belefőztem a levesbe egy műanyag kanalat?
Igen, sajnos figyelmetlen voltam és beleesett a gulyásba a pirospaprika adagoló kiskanalam, ami átlátszó műanyag a keményebb fajtából. (gyógyszer kimérő volt alapból).
A végén vettük észre miután kész lett... Nem tudom mit csináljak.. Ti megennétek, adnátok gyerekeknek? Vagy kidobnátok? A kanál amugy eldeformalodott, de egyben van...
🤬😖😩😤
... Igen, én sem tudnám nyugodt szívvel adni a gyerekeknek és én sem enném jóízűen... Jaj b@sszus... 😞
Köszi a válaszokat!
Aha, műanyag vízforraló, kávés és teásbögre, gyerekeknek műanyag evőeszköz és tányér, pohár? Szilikon tepsi, fakanál! Mikrózható ételtároló tálak?
Semmi bajotok nem lett volna, ill nem lesz.
A műanyag elég tág fogalom. Van olyan műanyag, amely nagyon bírja a hőt, van, amely nemigen. A szilkonos sütőformák, sütőlapok, egyebek nyilván kiváló hőállók, más műanyagok pedig egyáltalán nem bírják a hőt. Az ételtároló dobozok alján például szerepel piktorgram, ha beteheted mikrósütőbe, a többit viszont nem ajánlatos, mert a hő hatására különféle anyagok oldódhatnak ki belőlük.
Szóval hacsak nincs információd arról, milyen típusú műanyagból van (vagyis volt) a kanál, ami alapján utána tudnál nézni a neten további információknak, inkább hagyd az ételt, nem ér annyit. Velünk is fordult már elő hasonló: nem tudtuk százszázalékos biztonsággal kizárni, hogy üvegcserép esett bele, úgyhogy fájó szívvel kidobtuk az ételt.
Hát én simán megenném.
A mai napig röhögünk rajta, amikor az unokatesó kimert egy bicskát a levesből, mire anyósom felkiáltott, hogy basszus, mióta kerestem!!! :'D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!