Milyen tepsis sült husit készíthetnék tarjából?
A tepsit zsírozd ki. Ne olajat használj,mert a húsból kisülő zsír és az olaj nam jó együtt. Így viszont jó pecsenyezsírod is lesz.
A szeleteket sózd,fokhagymázd meg. Tedd a tepsibe. Tegyél mellé,ha van borókabogyót,tegyél alá egy kis vizet. Fedd le alufóliával és tedd a sütőbe. Ha már puha,akkor vedd le a fóliát és süsd pirosra a húst. Ha szeretitek,akkor a hús tetejére tehetsz vöröshagymakarikákat is. Törtkrumplival finom.
De tehetsz a hús alá kissé megfőzött hajában főtt krumpliból karikákat is és együtt sütheted.
Rácz husi. Nyers karikára vágott krumplit teszel a tepsi aljára. Rá a megsózott, borsozott tarja szeleteket, és az egészet beboritod hagymakarikákkal. Tetejére alufólia, és mehet a sütőbe. Ha puha, egy kicsit átpiritod a tetejét.
Tejszines, sajtos husi. A besózott tarja szeleteket tepsibe rakod, leöntöd annyi tejszinnel, hogy ellepje, ezt is letakarod. Ha már majdnem kész, leveszed az alufóliát, megszórod jó sok reszelt sajttal, és ráolvasztod, vagy ha szereted kicsit megpiritod a tetejét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!