A klasszikus Szarvasi szénné égeti a kávét, emiatt atomkeserű lesz, de hát kinek mi ízlik, ez is mutatja, hogy mennyire különbözőek az ízléseink. A kotyogós és a forralásos főzők ugyanez a kategória.
A #6-os jól összefoglalta a különböző főzési módokat. Személy szerint nekem a French Press és a török kávé bejövős.
Ha a kérdező a darálós kávégépek felé húz, akkor azt kell megfontolnia, hogy automata kávégépet szeretne vagy karosat ("manuális"). A karos a legmagasabb minőségi kategória, de barista tudás is szükséges hozzá és jó alapanyag (frissen pörkölt kézműves kávé 8-14e Ft./kg).
Mi a Nespressot cseréltük le egy darálósra (130e volt a gép) tavaly augusztusban.
Egyszerű volt az indok: költségcsökkentés. Igaz ekkor még nem számoltunk a maradjotthonnal, (én még mindig HO), és kb számításaim alapján 1-1,5 év alatt visszahozta volna az árát covid nélkül, coviddal ez jóval kevesebb idő lett :)
Véleményem szerint sokkal jobb a kávé így frissen, mint kapszulában, és mikor ismét Nespressot iszok, az elég gyengének hat, és kb dupla kellene belőle.
Covid nélkül heti 25 fogyott, coviddal heti ~50 (ketten használjuk a gépet).
Azonban sok tapasztalatom nincs, 15 éves korom óta Nespressot ittam (most vagyok 30), és 1 éves darálós tapasztalatból kiindulva sokkal jobb a friss szemekből ledarált kávé, mint a kapszulás. Kotyogósat csak vendégségben ittam, de sosem ízlett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!