Mit főzzek a hétvégére? Valami ötlet?
Palacsinta valamilyen levessel
Rantott hus sult krumplival
Cicege (tocsi) levessel
Fank levessel
Lecso rizzsel vagy puha kenyerrel, levessel
Rizses borso
Levesek: husleves, paradicsomos l., tojas l., borso, bableves
Nezd meg ezt az oldalt is, nagyon jo: mindmegette.hu
Én nem vagyok oda a pörköltért, de ezt így szeretem:
A húst pont úgy elkészíted, mintha pörkölt lenne belőle (mondjuk azért nem csontos és inas húsból), de mielőtt leveszed a gázról, teszel bele főzőtejszínt, és francia saláta zöldségeket(kukorica, répa, borsó, stb.). Egyet rottyan így, és kész. Mondjuk én tésztával imádom, de gondolom főtt krumplival is jó.
töltött káposzta
lecsós virsli (ezt lehet rizzsel, tarhonyával)
bableves (van egy olyan, hogy szemes paszuly és zöldbab is van benne, meg valamilyen hús, nagyon finom), babfőzelék, lencsefőzelék, lencseleves, babgulyás
majonézes saláták (krumplisaláták, francia saláta... stb.)
tzatziki
ezekhez jó pl. fasírt, rántott hús, a majonézesekhez hal, főtt hús
húsleves, de olyan igazi, tele zöldséggel (krumpli, répa is), belsőséggel (máj, szív, zúza), rendesen hússal, ez egyrészt leves, másrészt a benne lévők második fogásnak kiválók (hús a zöldségekkel), 2 az 1-ben :-)
nokedlit ehetsz?
Mert ha igen, anyu szokott olyat csinálni, hogy készít borsófőzeléket, sertéspörköltet, és nokedlit, és ezt összekeverjük, nagyon finom, és laktató.
csirkéset irok,de ezt ne hagyd ki!!!!!!!!!!!!ha nemis mosta hétvégén,de érdemes valamikor megcsinälnod,isteni finom!!!!!!
2,5 dl tejszint felkeversz 2 dl tejjel,ebbe kis karikäkra vägott foghagymäkat teszel,majd ebbe petrezselymet,jol összekevered majd vegetät is!hagyd ällni kicsit,majd a csirkemelleket tedd a tepsibe és öntsd le ezzel az öntettel amit az elöbb leirtam!!!kb negyedig lesz a tepsi ezzel a szosszal,de nem baj ha sok,majd elpärolog belöle!miutän räöntötted ezt a csirkemellekre,utäna borsozd a melleket a tetejükön mikor mär a tepsiben vannak,vegetät kicsit és kis pirospaprikäval is szord meg!tedd a sütöbe foliäval kb 55 percet 200 fokon,majd vedd le a foliät rola,tegyél rä sajtot,éS méG 2-3 percig süsd és kész.olyan finom lesz az eszed megäll:)borzaszto könnyü elkésziteni,és oltäriiiiiiiiii finom!a petrezselyem helyett tehetünk izbomba néven futo petrezselymet is(kis kocka és összekell morzsolni,ebböl 2 kockät tegyél a szoszba)
Miért nem ehetsz tésztát?
Egyébként egy egyszerű és finom étel, amit akár napközben bármikor lehet csipegetni: burgonyakrokett; Mi úgy csináljuk, hogy krumplipürébe rakunk tojást, fűszert (vegeta, delikát pl.), petrezselymet, golyóféléket gyúrunk belőle, azt bepanírozzuk, mint a rántott húst, és így sütjük ki olajban.
én voltam a csirkés.:Sne haragudj!!!!basszus.teljesen figyelmen kivül hagytam a sütöt:(,bocsànat tényleg.de ne legyél nagyon mérges ràm:)..ha jo lesz a sütö,igérd meg hogy megsütöd!!!!:D:);).
viszont akkor probäld meg ugy hogy megsütöd,piritod olajban a melleket!!!és amikor màr majdnem kész,räöntöd a szoszt,és fözöd vele pär percet!tàn lehet ez is jo..nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!