Légylárvák a kaján!!!?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Kb másfél órája fejeztem be a húsgombóc leves főzését. Ott hagytam sajnos lefedetlenül kihűlni, hogy utána lefagyasszam. Mikor mentem arra akkor láttam, hogy az egyik levesből kilógó gombócon, szinte egymáson 2db zöld színű légy volt. Amikor elhesegettem őket akkor láttam, hogy lárvákat (petéket?) hagytak maguk után. Azonnal kiszedtem azt az egy gombócot és átnéztem a többit is, de nem láttam többet. Viszont sikerült úgy kiszednem, hogy kicsit beleért a levesbe, de szerintem nem esett bele 1 se. Szerintetek ehető még? :( Forraljam újra? Azóta letakartam, de megtanultam hogy többet nem hagyom lefedetlenül. Sajnos kezdő háziasszony vagyok.2020. szept. 12. 15:14
1/6 anonim válasza:
Ha felforralod elpusztulnak, nem kell foglalkoznod vele. (Persze ha nagyon undorodsz töle akkor öntsd ki!) Tanultál belöle. Jo háziasszony leszel elöbb-utobb!!!!
2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Újra forralom. Sajnos ezt most elbaltáztam, de megtanultam, hogy inkább lefedem :)
2020. szept. 12. 15:36
3/6 anonim válasza:
A megfőtt levest hideg vízbe kell tenni, cserélve a vizet, amíg lehül annyira, hogy betehesd a hűtőbe. Ha letakarod, akkor nehezebben hül és ilyen melegben felforrhat, megromolhat az egész.
4/6 anonim válasza:
3-as, nagyon hasznos tanácsot írt!
5/6 anonim válasza:
Nem lesz bajod a lárvától. Maga a légy veszélyesebb, mert lábán, testén baktériumokat hurcol és terjeszt minden felé.
Nekem sajnos volt szerencsém légykukacot enni, mivel a fasírtok alá voltak telepedve és ahogy ettem igy az elején nem vettem észre. Nos csak az undortól kaptam sokkot, mikor észrevettem, más bajom nem lett.
6/6 anonim válasza:
A 3-asra hallgass. Ha teljesen lefeded megbuggyanhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!