A konyhafőnök c. műsorban mindig mondják hogy elem, ropogós elem. Hol van elem?
MÉK:
ELEM [e-e] főnév -et, -e [ë, e]
1. Vminek kicsiny v. legkisebb alkotórésze, amelynek sokaságából az egész áll, ill. amelyhez az egésznek végső felbontásával jutunk. Elemeire bomlik, esik szét vmi; elemeire bont vmit. □ [A papiros-sárkány] Mennyi különböző elem, Hányféle rész s mily gyülevész Foltjaiból lett ő egész. (Arany János) || a. Vminek viszonylag egyszerű és lényeges alkotórésze. A gép elemei; az épület elemei; a híd szerkezeti elemei. || b. (irodalomtudomány, művészettörténet) Vmely műnek sajátos jellegű része, mozzanata, összetevője. → Csodás elem; drámai, lírai elem. Nincs meg benne az eposzokban szokásos csodás elem. □ Dráma, drámai elem nélkül nem lehet. (Arany János)
Egy több elemből összeállított étel, ahol
- a hús a fő!elem
- a köret a másik elem
- a mártás a következő elem
- és bármiből egy ropogós elem
Ezeket az elemeket összerakod, összeállt a tányér étel!
Ne haragudj de akkor sem értem én értem így felsorolva sokak szerint ezek elemek
a hús a fő elem de hol a tányéron az elem?? Hogy lehet a hús elem ha az hús? Az távirányítóba van meg órában stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!