Mekkora adag sajtszószt kéne csináljak?
Szóval találtam itthon ilyen zacskós sajtszószport, noname márka, gondoltam alkotok belőle valami vacsit husival, tésztával.
De a csomagoláson nem nagyon ír arányokat, csak hogy négy adag.
Fél kiló tésztához (meg kb 30 deka husihoz) mennyi szószt csinálnátok meg? 2,5 deci tejből vagy fél literből?
A célom az ilyen összekavart szmötyis cucc lenne, fokhagymás alapon megsütni a husit picire vágva, összekeverni a szósszal utána meg az egészbe beleforgatni a kifőtt tésztát.
Csak nem tudom, mennyi szósz kéne, hogy normális arányai legyenek.
Indítsd a 2,5 deci tejjel, és ha a szószport is beleöntötted, elkezd forrni és sűrűsödni, majd látod, hogy mennyi tejet kell még hozzá adagolnod, hogy a szósz állag megmaradjon, de legyen túlságosan kemény, tömény.
Egyébként én nem keverném össze a húst a tésztával. A szószt a hússal összeforralnám, és a tésztát a tányéron mellé köretként adnám. Majd aki akarja, összekavarja ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!