Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit főzzek vacsorára? Semmi...

Mit főzzek vacsorára? Semmi ötletem!

Figyelt kérdés

Paradicsomlevest szeretnék csinálni, de még kellene valami főétel is, ami húsos, és nem sült meg rántott hús. :)

Alapanyagok: hús (van mindenféle, de disznóból szeretnék), krumpli, hagyma, paprika, paradicsom, paradicsompüré, ketchup, mustár, majonéz, ecet, tészta, tojás, margarin, fűszerek...ha még eszembe jut a többi akkor folytatom. :)

2010. aug. 5. 17:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
76%
Sertéspörkölt tésztával!
2010. aug. 5. 17:15
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Én most végeztem a fasírttal, párolt rizzsel. Csinálhatsz rizses húst is, esetleg tarhonyás húst. Paradicsomleves mellé passzolnak.
2010. aug. 5. 17:16
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Lecsós tepsis hús

Hozzávalók: 1 kg sertéshús, fél-fél kiló paprika és paradicsom, 1 vöröshagyma, só, bors, olaj, sajt

A hússzeleteket fűszerezzük, majd egy forróra hevített serpenyőben elősütjük.

A hússzeleteket, ezt követően egy tepsibe helyezzük, rárakjuk a felszelt zöldségeket (a paprikát hosszúkásra vágjuk ebben a receptben), megöntözzük a húsból visszamaradt zsiradékkal.

Fólia alatt puhára pároljuk a zöldséges finomságot.

Majd a végén megszórjuk reszelt sajttal, és azt is rápirítjuk a zöldségekre.

Burgonyapürével, friss salátával a legízletesebb.

2010. aug. 5. 17:17
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Mustáros hús:

A sertéshús szeleteket egyenként megsózom, borsozom, forró olajban mindkét oldalát megsütöm.

Ha készen van, a visszamaradt zsiradékot felöntöm kb 1 dl borral, összeforralom. Ezután ízesítem: beleteszem a mustárt, összekeverem, majd a tejszínnel, vagy tejföllel kiforralom, ha szükséges sűrítem. Pici citromlevet, ízlés szerint egy kis cukrot is adok hozzá. Ha összeforrott, a mártásba visszarakom a hússzeleteke.

Krumplipürével, esetleg petrezselymes krumplival, de akár sült krumplival fincsi.

.

2010. aug. 5. 17:23
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Brassói. Gyors, egyszerű, tápláló, nem lehet elrontani és mindig nagy sikere van.

Esetleg húsos táska - szintén mindig nagy sikerű, csak én spec. lusta vagyok a tésztagyúráshoz.

2010. aug. 5. 17:27
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Zöldségleves, palacsinta nálunk a mai vacsora
2010. aug. 5. 17:27
 7/12 anonim ***** válasza:
9%
Vacsorára ilyen ételeket?Ebédre is sok lenne!Max. egy alma elég vacsorára.
2010. aug. 5. 17:37
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Igen,elméletileg elég lenne. De nagyon sokan vannak olyanok,akik napközben nem tehetik hogy rendesen megebédeljenek például az olyan emberek akik nehéz fizikai munkát végeznek,építkezésen stb.

Nálunk zöldségleves és pörkölt van,utóbbi tegnapról maradt.

2010. aug. 5. 17:54
 9/12 A kérdező kommentje:

17:37-es!

Örülök, hogy neked van időd rendesen ebédelni, de tudod párom egész nap dolgozik, ma is 9-re ér haza, és sokszor egész nap nem eszik, mert nincs ideje!

Többieknek köszönöm a választ, nagyon hasznosak voltak! Majd szép sorban mindent megcsinálok, de azt hiszem ma a lecsós szelet lesz, mert nagyon sok paprikánk van és kezdenek fonnyadni. :)

2010. aug. 5. 18:03
 10/12 anonim ***** válasza:
17:37 akkor koplalj vacsorára, de egy fizikai munkásnak enni is kell valamikor....sőt, ha felemelnéd a segged és mozognál, akkor nem kéne koplaljál neked sem
2010. aug. 5. 18:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!