Hogy kell jó gombócot főzni?
Figyelt kérdés
Az enyém mindig szét fő. Úgy szoktam, hogy fél kg darált hús, 1 db tojás, 1 fej vöröshagyma, só, bors, pirospaprika. Mikor formázom meg, már akkor érzem, hogy nagyon puha, és természetesen mindig szét fő.2020. aug. 21. 17:47
1/5 anonim válasza:
Ez levesbe való húsgombóc, vagy paradicsomos húsgombóc lenne.
Ha levesbe, akkor én egy kis búzadarát kavarnék bele, és egy kicsit hagynám állni, mielőtt megfőzöm.
Ha paradicsomos húsgombócnak készül, ahhoz rizst szoktunk kavarni.
Vannak, akik esetleg másként csinálják, de valami kell bele, az 1 db. tojás nem fogja összefogni önmagában.
2/5 anonim válasza:
Milyen gombóc? Valami kell bele, ami szilárdítja, pl rizs. Honnan szedted a receptet?
3/5 anonim válasza:
Ezt így inkább, kevés zsiradékon, lassan kisütni érdemes. Ha főzni akarod, célszerű ehhez a mennyiséghez nagyjából 10 dkg rizst szárazon belekeverni, és úgy lassan(ne nagyon zubogjon), fedő alatt gombóc mérettől függően 1/2- 1 óra alatt kifőzni.
4/5 A kérdező kommentje:
Jajj igen a rizst kihagytam, 1 bögrét teszek bele. Paradicsomos gombóc egyébként.
2020. aug. 21. 18:02
5/5 anonim válasza:
Csak lassan főzd, és födővel, hogy ne nagyon rotyogjon, inkább csak mint a húsleves, szépen lassan főjön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!