Melyik kapszulás kávéfőzőbe a legolcsóbb a kapszula ?
Nescafeba csak Nescafe jó.
Jacobsba csak Jacobs és így tovább...
Nagyon sokféle utángyártott Nespresso kapszula van, már 6-700 forinttól a 10 darabos. 1000 forint környékén nagyon finomak vannak, akcióban sokszor 800-ért is. Saját márkásak (Aldi, Spar, Lidl stb.) 600-tól.
A Dolce Gusto rendszerűvel mindenféle kapucsínót, ilyen-olyan tejeskávékat, lattét lehet főzni, az én barátnőim ezt a lattét nagyon szeretik, a 16 db kapszula, amiből 8 kávé lesz (tej+kávé kell 1 adaghoz) 1200-tól szokott lenni, most pl. a Sparban ha 4 dobozt veszel, 1100 ft körül van darabja. Utángyártott pl. Aldi, Lidl saját márkása is 1200 ft körül van. Sima kávéhoz a Jacobs Espresso, Lungo a 14 adagos 1100.
Más rendszerűt én sajnos nem próbáltam, de ez mindkettő finom kávékat tud főzni, és én nem tartom túl drágának.
Ha Krups Dolce Gusto főzőt veszel, akkor többféle Dolce Gusto kapszula közül lehet válogatni, rá szokott írva lenni, hogy Dolce Gusto kompatibilis. Maga a Dolce Gusto márka kapszula általában 1600 Ft/16 db (tehát 100 Ft-ra jön ki egy kávé), de van pl. Aldi és Müller saját márkás Dolce Gusto kompatibilis kapszula 1090 és 1190 Ft-ért/16 db, illetve néha a Dolce Gusto-nak is van akciója. Nekem ilyen van, legegyszerűbb gép, elégedett vagyok vele, tiszta íze van a kávénak és könnyű kezelni.
A másik legelterjedtebb a Nespresso, abba kisebb kapszula való, a legolcsóbb alapgép drágább, mint a legolcsóbb Krups Dolce Gusto gép, viszont a kapszulákból ugyanúgy ki lehet fogni akciósat, de a Nespresso eredeti márka kicsit drágább. De annyira nem ismerem a lehetőségeket.
De nagyságrendi különbség nincs a kettő között, inkább azt érdemes megnézni, hogy a közelben lévő üzletekben melyikhez lehet többféle, ill. akciós kapszulákat kapni.
Mindenképp a Nespresso-t ajánlom. Szinte minden boltban lehet hozzá kapszulát venni, nagyon sokfélét gyártanak hozzá pl. ami ismertebb: Frei, Starbucks, Illy, Jacobs. Ebből 10 db 1000-1200 huf. De van sok olcsóbb pl. Lohr, ebből 10 db 800-900 körül van.
Illetve természetesen maga a Nespresso kapszulák, abból 10 db 1300-1400 huf.
Továbbá, bár én még nem próbáltam, létezik utántöltős, többször felhasználható kapszula is.
A Dolce Gusto-bol 1400 huf körül van egy csomag, ami 8 vagy 16 adagot tartalmaz, attól függően, hogy 2 komponensű (cappucino) vagy csak 1 (espresso). Ehhez nem sokan gyártanak kapszulát, többnyire a Dolce Gusto-t látni csak.
Ezen kívül még talán a Tchibo, ami ismertebb, de amennyire tudom az is elég korlátozott kapszulák szempontjából.
Ha a Nespresso mellett döntesz, figyelj, hogy olyan helyről rendelj, ahol adnak a gép mellé kapszula utalványt, így a kb 20 ezres gép mellé kapsz 12 ezer huf értékben utalványt, amiért rendelhetsz kapszulákat a Nespresso-től, így hónapokig nem kell utána venni, legalábbis első körben. :)
Bocsi a kifejtős válaszért, nekem anno jól jött volna egy ilyen, mikor kávé gépet kerestem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!