A sült édesburgonya finomabb, ha sütés előtt kicsit meg
van főzve?
Figyelt kérdés
Sima burgonyát szoktam néha sütőben sütni héjában, cikkekre vágva, olajjal és egy kevés fűszerrel, jól is szokott sikerülni. Múltkor édesburgonyát szerettem volna így készíteni, de nem cikkekre, hanem hasábokra vágva, mint a zacskós sültkrumplit. Tettem rá egy kevés olajat, mégse lett olyan, mint amilyennek elképzeltem, az volt a cél, hogy belül puha, kívül ropogós legyen. Na és az eredmény egy belül "üres" (valahogy "eltűnt" az anyag bennük), kívül száraz, de ropogós valami lett. Nem volt valami nagy élvezet megenni.
Na és itt gondoltam rá, hogy legközelebb talán jobb lenne ha pár percre bedobnám előtte forró vízbe, majd utána sütném meg. Úgy jobban sikerülne? Vagy van ennek valami titka? Mindenképpen sütőben szeretném sütni és nem olajban.
2020. aug. 14. 14:13
1/9 anonim válasza:
Szerintem jobb lesz, mert akkor a sütésnél már nem kell úgy szétszárítani, nem lesz üreges, mint amire panaszkodtál.
2020. aug. 14. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?
2/9 anonim válasza:
Mondjuk a sütő amúgy is jobban szárítja, mint ha olajban sütnéd, gondolom.
2020. aug. 14. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?
3/9 anonim válasza:
Próbáltuk szinte az összes verzióba, de nekünk nem ízlett. Se a felnőtteknek, se a gyerekek egyikének nem jött be. Se sülve, se főve.
2020. aug. 14. 14:39
Hasznos számodra ez a válasz?
4/9 anonim válasza:
Pedig az édesburgonya nagyszerű, csak ahogy tapasztaltam, nem annyira univerzális köret, mint a hagyományos sült krumpli. Az édesburgonyának jobban kell harmonizálnia a többi ízzel, de halakhoz, lazachoz pl. tökéletes választás.
2020. aug. 14. 14:49
Hasznos számodra ez a válasz?
5/9 anonim válasza:
Az édesburgonya szerkezetre pedig szottyosabb, nedvesebb mint a normál krumpli.
Hasáb krumpliként, meg hajába sütve is sokkal krémesebb, kevesebb tartása van.
Szerintem vagy túl vékonyra lett szelve, vagy túl sokáig volt sütve.
Nyilván mivel színre más, máshogy néz ki különböző stációkban. Ez is bezavarhat...
2020. aug. 14. 16:04
Hasznos számodra ez a válasz?
6/9 anonim válasza:
Étteremben úgy lesz ropogós, hogy a felvágott édesburgonyát egy napra vízben áztatják, közben többször cserélik a vizet rajta. Ezt követően sütés előtt burgonyakeményítőbe forgatják.
2020. aug. 14. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
7/9 anonim válasza:
Én úgy szoktam, hogy meghámozom, kb. 0,5 cm vastag karikákra vágom. A tepsibe sütőpapírt teszek, amit vékonyan beolajozok. Elrendezem az édesburgonyakarikákat, a tetejüket vékonyan megkenem olajjal. A tepsit letakarom alufóliával és kb. 20 percig 180-190 fokon légkeveréssel sütöm, aztán leveszem a fóliát és még 15 percig 200 fokon légkeveréssel sütöm. Jól szokott sikerülni. A textúrája mindenképpen más, mint a krumplié, kicsit sütőtökösebb. Én még nem próbáltam úgy, hogy előtte megfőzöm, viszont ha te kipróbálod úgy, akkor javaslom, hogyha megfőtt és lecsöpögtetted, akkor inkább vékonyan kiolajozott serpenyőben pirítsd át.
2020. aug. 14. 20:38
Hasznos számodra ez a válasz?
8/9 anonim válasza:
6, meg hát sokan elősütik, hogy gyorsan meglegyen ha rendelt valaki.
2020. aug. 16. 23:00
Hasznos számodra ez a válasz?
9/9 anonim válasza:
En imadom az edesburgonyat. Eloszor Angliaban vettem fagyasztva, sultkrumplikent es fenomenalis volt :D - kivul ropogos bunda, belul puhabb, de nem pures allagu. Azota itthon is veszek (lehet kapni a Lidlben, Pennyben, Tescoban neha).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!