Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Melyik a kedvenc sütid?...

Melyik a kedvenc sütid? Milyen külföldi édessegeket érdemes megkóstolni?(mindegy melyik ország)

Figyelt kérdés

2020. aug. 12. 18:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Bármi amit a nagyim készít. 😊
2020. aug. 12. 20:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Somlói, almás pite, Rigó Jancsi, gyümölcsös/túrós/tejszínes/mascarponés sütik, gyümölcstorta, francia krémes.
2020. aug. 13. 10:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Szinte bármi, ami házi süti.

De ha nagyon választani akarok, akkor reszelt túrós, almás pite, nádasdi hold.

2020. aug. 13. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 anonim válasza:
100%
Baklava minden mennyiségben <3
2020. aug. 13. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Almás pite
2020. aug. 13. 22:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 anonim válasza:
100%
Space cake
2020. aug. 14. 20:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Brownie,

Női szeszély (ez egyfajta sült tojáshabos sütemény)

Fordított almatorta,ismertebb nevén Tarte Tatin.

2020. aug. 14. 22:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 anonim válasza:
100%

Én is ajánlom a török örömöt és a Görög Baklavát. Emellett a mézea halvát és a törökmézet. 😋😋🤤🤤

Utána néztem Gyorsan és itt van pár külföldi édesség amit még a legfinomabbnak mondanak:


A Browniet is ismered gondolom, az amerikai.

Citromtorta, Franciaország.

Csokoládé mousse, szintén Francia.

Kólusztorta, Anglia.

Karamellpuding, Anglia.

Tojástorta, Hong Kong.

Mangós ragacsos rizs, Thaiföld.


Cendol, Szingapúr

A jeges kókusztejet pálmacukor sziruppal keverik, ami kellemes, karamellizált aromát ad az édességnek. Ezután feltétként különböző, zöld rizslisztből készült zselé kerül rá, amely rendkívül színessé teszi a cendolt. És hogy még egzotikusabb legyen, az egyik legfőbb hozzávaló az édesített vörösbab-gombóc.


Gulab jamun.

Ez egy különleges indiai fánk féle amit nagy gondviseléssel készítenek el. Krémes túró jellegű cucc van a belsejében.



Cornes de Gazelle, Marokkó

Ez a töltött kifliszerű édesség minden marokkói ünnep elengedhetetlen kelléke. Természetesen - mint sok más sütemény esetén - ezt is sokféleképp tölthetjük, de az eredeti verzióban a tészta belseje narancsos-mandulás krémet rejt. Elképesztően finom.


Kashata, Kelet-Afrika

Számunkra is ismerős lehet ez az édesség, amely gyakorlatilag nem más, mint ropogós karamell mogyoró vagy kókuszdarabokkal, esetleg mindkettővel. Afrika keleti részének piacain nagyon népszerű.


Katayef, Közel-kelet

Olajban sütött, félhold alakú kelt tészta, amelyet sütés után mézben áztatnak. Töltelékként édes sajtkrém, aszalt gyümölcsök, tejszín vagy mogyoró van benne.


Knafeh, Közel-kelet

Vagy magyarul künefe, nagyon kedvelt közel-keleti desszert. Nagyon egyedi a textúrája, sajtót és cérnametélthez hasonló tésztát tartalmaz, amelyet édes krémmel vagy mogyoróval is megbolondíthatnak. A Közel-keleten és Észak-Afrikában is fogyasztják.


Kulfi, India

Az indaiak általában pálcán fogyasztják ezt a kvázi jégkrémnek tekinthető, karamellás-tejes desszertet, amelyet kardamommal, pisztáciával és sáfránnyal is ízesítenek.


Medovik, Oroszország

A mézes piskóta teszi igazán egyedivé ezt az orosz tortát, amely az ország egyik legkedveltebb desszertjének számít. A piskótarétegek között - amelyek akár 10 "emelet" magasak is lehetnek - krémes cukormáz fekszik. Az egyik verzióban a krémben tejfölt használnak, amely klasszikus orosz aromákat idéz, egy másik verzióban pedig édes tejkonzerv, amely az orosz konyhaművészet egyik ikonja volt a szovjet érában.


Pavlova, Ausztrália és Új-Zéland

Örök vitaforrás az új-zélandiak és az ausztrálok között, hogy vajon honnan is származik a pavlova. Származzék bárhonnan, a ropogós habos, hófehér desszert remek választás lehet karácsonyra. Nevét az orosz balerináról, Anna Pavlováról kapta, aki mindkét országot meglátogatta, de hogy valójában honnan származik, azt nem tudni.


Polvorónes, Dél-Amerika, Spanyolország és Fülöp-szigetek, Mexico.

Kelttészta-golyók. A tészta több hozzávalót tartalmazhat, így például mogyorót, pekándiót vagy mandulát is.


Tarte Tatin, Franciaország

A tarte tatin nem más, mint almatorta. Az almaszeletek vastag karamellában úsznak, cukor és vaj kíséretében állnak vastagon az alapot adó tésztán. A karakteres ízt leginkább az édes almaszeletek adják, így aki kedveli az almát, annak ez az aranysárga torta remek választás lehet karácsonyra.


Trifle, Egyesült Királyság

Egy újabb angol klasszikus. A neve lefordítva egyszerűen "apróságot" jelent - ez minden bizonnyal az egyszerű elkészítési módra utal. Készíthetik akár gyümölccsel, akár tejszínnel, a lényeg, hogy krémesnek kell lennie, sokszor pohárban tálalják. A brit desszert rendkívül régi, az első recept a 16. századból való.


Tres leches torta, Mexikó és Közép-Amerika

Gyakorlatilag tejtortaként is fordíthatjuk. Remek krémes desszert, amelyet Közép-Amerika majdnem minden országában fogyasztanak. A desszert elkészítésekor konzervtejet használnak, amelyet jó adag cukorral tesznek édessé. Mivel ma már a friss tej is elérhető, a konzervtej kicsit nosztalgikussá teszi az édességet.

2022. márc. 6. 02:27
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!