Hogy tudnám ezt az ételt hamvaiból feltámasztani?
nézegettem régi reklámokat és találtam egy olyan Knorr poralapot ami ma már nincs, de érdekesnek tűnik kinézetre:
https://www.youtube.com/watch?v=RnklnBL1vQw
aki ért picit hozzá, hogy csináljak hasonlót? laposra kloffolt csirkemellbe sajt tekerve, és valamilyenre ízesített főzőtejszínnel leöntve? milyen fűszereket használjak hozzá? illetve amivel általában gondban vagyok még hasonlóknál hogy túl sok tejszín elpárolog és "túrós" lesz
Nézd, kikerestem neked, ezek vannak abban a zacskóban:Knorr Rafinéria - Sajtos hústekercsek alap - 43g
Összetevők:
sajtpor (27%) (sajt, tejsavó, emulgeáló só (nátrium-foszfát)), tejszínpor, módosított keményítő, növényi olaj és zsír, jódozott só, búzaliszt, maltodextrin, keményítő, élesztőkivonat, aromák, kurkuma, tejcukor, tejsavó koncentrátum, petrezselyemlevél, színezék (paprikakivonat).
Tartósítószert és ízfokozót nem tartalmaz.
Szóval tovább olvastam a fórumon, és valaki úgy csinálja, hogy vagy beáztatja tejbe előre a csirkemell szeleteket vagy ha nincs ideje, akkor nem, csak besózza, aztán tesz rá sonka és sajtszeleteket, feltekeri, kivajazott jénaiba teszi, és ráönti a tejszínt, reszelt sajtot és kockázott bacont szór még rá, és készre süti.
Kb. szerintem is rendben van így. A magam részéről én nem nagyon tennék ebbe semmiféle fűszert, esetleg talán tárkonyt.(De még azt is meggondolnám.) De nyilván te a saját ízlésed szerint tehetsz bele azt, amit szeretsz.
Rendes habtejszínt használj, én a főzőtejszínt egyszer próbáltam életemben, azóta sem és soha nem volt ilyen gondom.
Érdemes fóliával lefedni az edényt az elején, és akkor nem párolog el olyan könnyen a tejszín. Esetleg, ha "öregebb" a csirke, egy evőkanálnyi vizet tegyél bele. De ha tejben áztatod előtte, arra se nagyon van szükség.
:)) Én meg azt felejtettem ki, hogy figyelj a habtejszínre, hogy állati eredetű legyen, és nehogy tartalmazzon cukrot.
A sütő az nálam is mindig gond, közepesnél kisebb lángon kezdem el sütni, és mikor már megpuhult, akkor a fóliát le lehet venni, és megpirítani egy kicsit.
Ha ezeket átnézed, a Knorr-Rafinéria ehhez használt fűszerkeveréke a Start-Áruház által forgalmazott, bár érdemes lenne egyébként a Tesco Knorr-készleteit is átböngészni...
Ha meg van az adott fűszer-keverék, előző este, vagy sütést előtt pár órával beforgatnám vele a klopfolt húst, majd 1-1 szelet sajtot rakott bele, úgy tekerte fel.
Először kevés vízzel, fóliával beborítva megpuhítanám a húst, és amikor már kész, akkor rápirítani, az öntetet ráönteni, és csak annyi időre visszatenni a sütőbe, míg az öntet is rámelegszik, ráolvad.
Az öntet, ahogy én csinálnám: kevés vajon kevés lisztet átforgatnék (nem megpirítani, csak kicsit megforgatni), kevés vízzel felengedni, símára kavarni, majd bele a tejszín, kevéske reszelt sajt, só-bors-zúzott fokhagyma és azzal felönteni a tekercseket.
Szívesen.:) De amit az utánam levő válaszoló írt, az is jó ötletnek tűnik.
Sajátot azért nem írok, mert mi nem szeretjük ezeket a porokat, meg általában egész csirkét szoktam sütni, azt is inkább töltve, ami meg ugye már más kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!